Kvalita potravinářského žita sklizně 2024 v České republice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F24%3AN0000070" target="_blank" >RIV/25328859:_____/24:N0000070 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalita potravinářského žita sklizně 2024 v České republice
Popis výsledku v původním jazyce
Článek, který vyšel v časopise Mlynářské noviny, 34, 2024, v čísle 5, na s. 4-6, se zabývá výsledky sledování kvality žita sklizeného v roce 2024 v České republice. Celkem 32 vzorků žita bylo hodnoceno podle ČSN 46 1100-4. Kvalita sklizeného žita je velmi dobrá. Požadavky na jakost žita splnilo ve dvou sledovaných parametrech (objemová hmotnost, číslo poklesu) 97 % vzorků žita. Vlhčí počasí, které panovalo v průběhu vegetace, se projevilo častější přítomností sklerocií námele.
Název v anglickém jazyce
Quality of rye of the 2024 harvest in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
The article deals with the results of monitoring the quality of rye harvested in 2024 in the Czech Republic. A total of 32 rye samples were evaluated according to CSN 46 1100-4. The quality of the harvested rye is very good. The quality requirements for rye were met by 97 % of the rye samples in the two parameters monitored (bulk density, number of drops). The wetter weather that prevailed during the growing season resulted in the more frequent presence of ergot sclerotia. Published in Mlynářské noviny, Vol. 34, 2024, Iss. 5, p. 4-6.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů