Párování vánočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F16%3AN0000008" target="_blank" >RIV/25619161:_____/16:N0000008 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Párování vánočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí
Popis výsledku v původním jazyce
Druhý z celodenních workshopů konajících se v rámci výzkumného projektu na Vysoké škole hotelové v Praze umožnil účastníkům připravit si a ochutnat tradičně české vánoční pokrmy. Součástí bylo i párování těchto pokrmů s víny z českých a moravských vinařských podoblastí. Příprava pokrmů probíhala pod odbornou supervizí, účastníci byli vedeni k zamyšlení nad použitými surovinami i nad způsobem konzumace pokrmů s vánočním časem spojeným. Senzorickému hodnocení předcházel kvalitativní výzkum. Celkem tři chody sestávaly z rybí polévky, kapra se salátem a vánočky. Důležité bylo vyplnění hodnotících archů a závěrečná diskuse.
Název v anglickém jazyce
Christmas Dishes of Czech Cuisine with Wines from the Czech and Moravian Wine Regions
Popis výsledku anglicky
Second of all-day workshops held in the framework of the research project at the College hotel in Prague enabled the participants to prepare and taste a traditionally Czech christmas dishes. Part of it was also pairing these dishes with wines from Czech and moravian wine sub-regions. Preparation of the dishes was carried out under professional supervision, participants were encouraged to reflect on the used raw materials and over the way of consuming dishes with the christmas time of the united. Sensory evaluation was preceded by qualitative research. A total of three courses consisted of fish soup, carp with salad and bread. It was important to fill out the evaluation sheets and a final discussion.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
50600 - Political science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Praha
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
50
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce