Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Párování vánočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F16%3AN0000008" target="_blank" >RIV/25619161:_____/16:N0000008 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Párování vánočních pokrmů české kuchyně s víny z českých a moravských vinařských podoblastí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Druhý z celodenních workshopů konajících se v rámci výzkumného projektu na Vysoké škole hotelové v Praze umožnil účastníkům připravit si a ochutnat tradičně české vánoční pokrmy. Součástí bylo i párování těchto pokrmů s víny z českých a moravských vinařských podoblastí. Příprava pokrmů probíhala pod odbornou supervizí, účastníci byli vedeni k zamyšlení nad použitými surovinami i nad způsobem konzumace pokrmů s vánočním časem spojeným. Senzorickému hodnocení předcházel kvalitativní výzkum. Celkem tři chody sestávaly z rybí polévky, kapra se salátem a vánočky. Důležité bylo vyplnění hodnotících archů a závěrečná diskuse.

  • Název v anglickém jazyce

    Christmas Dishes of Czech Cuisine with Wines from the Czech and Moravian Wine Regions

  • Popis výsledku anglicky

    Second of all-day workshops held in the framework of the research project at the College hotel in Prague enabled the participants to prepare and taste a traditionally Czech christmas dishes. Part of it was also pairing these dishes with wines from Czech and moravian wine sub-regions. Preparation of the dishes was carried out under professional supervision, participants were encouraged to reflect on the used raw materials and over the way of consuming dishes with the christmas time of the united. Sensory evaluation was preceded by qualitative research. A total of three courses consisted of fish soup, carp with salad and bread. It was important to fill out the evaluation sheets and a final discussion.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50600 - Political science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Praha

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    50

  • Počet zahraničních účastníků

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce