Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Socio-cultural Issues of Alergens in Food Served in School Canteens in Prague, the Capital City of the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F16%3AN0000077" target="_blank" >RIV/25619161:_____/16:N0000077 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.hrpub.org/journals/jour_archive.php?id=76&iid=1022" target="_blank" >http://www.hrpub.org/journals/jour_archive.php?id=76&iid=1022</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.13189/ujph.2016.040604" target="_blank" >10.13189/ujph.2016.040604</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Socio-cultural Issues of Alergens in Food Served in School Canteens in Prague, the Capital City of the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Allergies to a certain food are most likely to occur in children under six years of age; however, they can develop later, even into adulthood. Ironically, the most common allergens in older children and adults are the foods that we consider to be healthy or even necessary, such as nuts, cheese, fish, poppy seeds, or aromatic fruit and vegetables. A food allergy is an oversensitive reaction by the organism to a food or foods, where the body may exhibit one or more symptoms from a relatively wide range of symptoms. It affects 2-3% of people, and in infants and children up to three years of age it affects upwards of 5-8% (with some sources saying more than 10%). Food allergies cause an adverse reaction to a food and involve a conditional response by the immune system.

  • Název v anglickém jazyce

    Socio-cultural Issues of Alergens in Food Served in School Canteens in Prague, the Capital City of the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    Allergies to a certain food are most likely to occur in children under six years of age; however, they can develop later, even into adulthood. Ironically, the most common allergens in older children and adults are the foods that we consider to be healthy or even necessary, such as nuts, cheese, fish, poppy seeds, or aromatic fruit and vegetables. A food allergy is an oversensitive reaction by the organism to a food or foods, where the body may exhibit one or more symptoms from a relatively wide range of symptoms. It affects 2-3% of people, and in infants and children up to three years of age it affects upwards of 5-8% (with some sources saying more than 10%). Food allergies cause an adverse reaction to a food and involve a conditional response by the immune system.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50600 - Political science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Universal Journal of Public Health

  • ISSN

    2331-8880

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    4

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    319-323

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus