Technologie výroby preparátu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F20%3AN0000026" target="_blank" >RIV/26295059:_____/20:N0000026 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43510/20:43919378 RIV/60193697:_____/20:N0000052
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie výroby preparátu
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem technologie výroby preparátu je technologický popis kroků vedoucích k dosažení konsorciálního preparátu uplatnitelného ve vinařské technologii. Technologie podrobně řeší popis získání cílového produktu od vstupního materiálu - hrozen révy vinné, až po lyofilizovanou formu preparátu mikrobiálního konsorcia. Součástí předložené technologie je nastavení mechanismů pro kontrolu udržitelnosti produktu.
Název v anglickém jazyce
Technology of preparation production
Popis výsledku anglicky
The aim of the technology of preparation production is a technological description of the steps leading to the achievement of a consortium preparation applicable in winemaking technology. The technology solves in detail the description of obtaining the target product from the input material - grape vine, to the lyophilized form of the microbial consortium preparation. Part of the presented technology is the setting up of mechanisms for checking the sustainability of the product.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TH02030280" target="_blank" >TH02030280: Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
TH02030280-2020V003
Číselná identifikace
Uzavřena smlouva mezi subjekty v rámci TH02030280
Technické parametry
Dokumentace technologie výroby preparátu je rozdělena do metodické a výsledkové části. Metodická část se věnuje podrobnému popisu jednotlivých kroků od izolace mikroorganismů z původní suroviny a postupnou kultivaci jednotlivých izolátů až po finální zpětné poskládání mikrobiáního konsorcia. Výsledková část shrnuje dosažená data a definuje získané mikrobiální konsorcium na mikrobiální úrovni.
Ekonomické parametry
Technologie bude použita pro přípravu konsorcií na zakázku od vinařů. Z ekonomického hlediska odhadujeme cenu 1 kg vytvořeného produktu na 4000 – 8000 Kč, v závislosti na složitosti konsorcia. Předpokládaný prodej odhadujeme na vyšší destíky kg.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26295059, 62156489, 60193697
Název vlastníka
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice, Mendelova Univerzita v Brně, Zemědělská 1665, 61300 Brno, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Lípová 15, 12044 Praha
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—