Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie výroby preparátu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F20%3AN0000026" target="_blank" >RIV/26295059:_____/20:N0000026 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43510/20:43919378 RIV/60193697:_____/20:N0000052

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie výroby preparátu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem technologie výroby preparátu je technologický popis kroků vedoucích k dosažení konsorciálního preparátu uplatnitelného ve vinařské technologii. Technologie podrobně řeší popis získání cílového produktu od vstupního materiálu - hrozen révy vinné, až po lyofilizovanou formu preparátu mikrobiálního konsorcia. Součástí předložené technologie je nastavení mechanismů pro kontrolu udržitelnosti produktu.

  • Název v anglickém jazyce

    Technology of preparation production

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the technology of preparation production is a technological description of the steps leading to the achievement of a consortium preparation applicable in winemaking technology. The technology solves in detail the description of obtaining the target product from the input material - grape vine, to the lyophilized form of the microbial consortium preparation. Part of the presented technology is the setting up of mechanisms for checking the sustainability of the product.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TH02030280" target="_blank" >TH02030280: Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    TH02030280-2020V003

  • Číselná identifikace

    Uzavřena smlouva mezi subjekty v rámci TH02030280

  • Technické parametry

    Dokumentace technologie výroby preparátu je rozdělena do metodické a výsledkové části. Metodická část se věnuje podrobnému popisu jednotlivých kroků od izolace mikroorganismů z původní suroviny a postupnou kultivaci jednotlivých izolátů až po finální zpětné poskládání mikrobiáního konsorcia. Výsledková část shrnuje dosažená data a definuje získané mikrobiální konsorcium na mikrobiální úrovni.

  • Ekonomické parametry

    Technologie bude použita pro přípravu konsorcií na zakázku od vinařů. Z ekonomického hlediska odhadujeme cenu 1 kg vytvořeného produktu na 4000 – 8000 Kč, v závislosti na složitosti konsorcia. Předpokládaný prodej odhadujeme na vyšší destíky kg.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26295059, 62156489, 60193697

  • Název vlastníka

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice, Mendelova Univerzita v Brně, Zemědělská 1665, 61300 Brno, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Lípová 15, 12044 Praha

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem