Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologický postup výroby kombinovaných preparátů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F22%3AN0000005" target="_blank" >RIV/26295059:_____/22:N0000005 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologický postup výroby kombinovaných preparátů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ověřená technologie definuje selekci kvasinek a bentonitu s cílem výroby kombinovaného preparátu. Soubor kombinovaných preparátů složených ze 2 taxonů (saccharomycetní a nesaccharomycetní kvasinky) a bentonitu v jasně nadefinovaném poměru slouží ke stimulaci fermentace za výsledkem fyz. chemické stability vína po ukončení fermentace nebo úplné eliminace přídavku bentonitu ve fázi školení vína.

  • Název v anglickém jazyce

    Technological procedures of combined preparations manufacturing

  • Popis výsledku anglicky

    Verified technology defines the selection of yeast and bentonite with the aim of producing a combined preparation. A set of combined preparations consisting of 2 taxa (saccharomycetic and non-saccharomycetic yeasts) and bentonite in a clearly defined ratio serves to stimulate fermentation as a result of the physicochemical stability of the wine after the end of fermentation or the complete elimination of bentonite addition during post-fermentation phase.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EG19_262%2F0019980" target="_blank" >EG19_262/0019980: Enologické preparáty nové generace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V1.2

  • Číselná identifikace

    CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V1.2

  • Technické parametry

    Reglement technologických kroků, které vedou k přípravě kombinovaného preparátu vinařských mikroorganismů a bentonitu ve čtvrt-provozním měřítku.

  • Ekonomické parametry

    Prodej licence na výrobu kombinovaných preparátů. Cena licence 600 000 až 750 000 Kč. Výroba lyofilizovaných preparátů 2500 až 7000 Kč/kg.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26295059

  • Název vlastníka

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem