Technologický postup výroby kombinovaných preparátů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F22%3AN0000005" target="_blank" >RIV/26295059:_____/22:N0000005 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologický postup výroby kombinovaných preparátů
Popis výsledku v původním jazyce
Ověřená technologie definuje selekci kvasinek a bentonitu s cílem výroby kombinovaného preparátu. Soubor kombinovaných preparátů složených ze 2 taxonů (saccharomycetní a nesaccharomycetní kvasinky) a bentonitu v jasně nadefinovaném poměru slouží ke stimulaci fermentace za výsledkem fyz. chemické stability vína po ukončení fermentace nebo úplné eliminace přídavku bentonitu ve fázi školení vína.
Název v anglickém jazyce
Technological procedures of combined preparations manufacturing
Popis výsledku anglicky
Verified technology defines the selection of yeast and bentonite with the aim of producing a combined preparation. A set of combined preparations consisting of 2 taxa (saccharomycetic and non-saccharomycetic yeasts) and bentonite in a clearly defined ratio serves to stimulate fermentation as a result of the physicochemical stability of the wine after the end of fermentation or the complete elimination of bentonite addition during post-fermentation phase.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EG19_262%2F0019980" target="_blank" >EG19_262/0019980: Enologické preparáty nové generace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V1.2
Číselná identifikace
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V1.2
Technické parametry
Reglement technologických kroků, které vedou k přípravě kombinovaného preparátu vinařských mikroorganismů a bentonitu ve čtvrt-provozním měřítku.
Ekonomické parametry
Prodej licence na výrobu kombinovaných preparátů. Cena licence 600 000 až 750 000 Kč. Výroba lyofilizovaných preparátů 2500 až 7000 Kč/kg.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26295059
Název vlastníka
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—