Technologický postup aplikace kombinovaných preparátů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F22%3AN0000006" target="_blank" >RIV/26295059:_____/22:N0000006 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologický postup aplikace kombinovaných preparátů
Popis výsledku v původním jazyce
Ověřená technologie detailně popisuje technologický reglement postupu aplikace enologického přípravku- Technologický postup aplikace kombinovaných preparátů. Kombinovaný preparát je unikátní preparát, složený z bentonitu a až 2 taxonomických skupin mikroorganismů. Příměsí bentonitu preparát cílí k větší regulaci fermentace z hlediska dosažení plynulého průběhu kvašení, zvýšení fyzikálně-chemické stability mladého vína, anebo eliminaci aplikace bentonitu po dokvašení. Ve spolupráci s projektovým partnerem Vinselekt Michlovský a.s. byl jasně definován způsob aplikace kombinovaného preparátu při daných parametrech moštu, vhodnost odrůdy a podmínky vedení vinifikačního procesu a školení vína.
Název v anglickém jazyce
Technological procedure for application of combined preparations
Popis výsledku anglicky
The verified technology describes in detail the application procedure of the oenological preparation - Technological procedure of the application of combined preparations. The combined preparation is a unique preparation, composed of bentonite and up to 2 taxonomic groups of microorganisms. The admixture of bentonite aims at greater regulation of fermentation in terms of achieving a smooth course of fermentation, increasing the physico-chemical stability of young wine, or eliminating the application of bentonite after fermentation. In cooperation with project partner Vinselekt Michlovský a.s. the method of application of the combined preparation for the given must parameters, the suitability of the grape variety and the conditions for conducting the vinification process and wine training were clearly defined.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EG19_262%2F0019980" target="_blank" >EG19_262/0019980: Enologické preparáty nové generace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V1.3
Číselná identifikace
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V1.3
Technické parametry
Soubor výsledků z testování experimentálních šarží ve sklepě EPS biotechnology a Vinselekt Michlovský, které vedly k jasné definici technologického postupu aplikace souboru kombinovaných preparátů.
Ekonomické parametry
Cena preparátů 5000 Kč/ kg. Zvýšení přidané hodnoty ceny lahví aplikací technologie o 1,5 Kč/lahev.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26295059; 26312999
Název vlastníka
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s., Luční 858, 69103 Rakvice
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—