Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologický postup aplikace kombinovaných preparátů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F22%3AN0000006" target="_blank" >RIV/26295059:_____/22:N0000006 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologický postup aplikace kombinovaných preparátů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ověřená technologie detailně popisuje technologický reglement postupu aplikace enologického přípravku- Technologický postup aplikace kombinovaných preparátů. Kombinovaný preparát je unikátní preparát, složený z bentonitu a až 2 taxonomických skupin mikroorganismů. Příměsí bentonitu preparát cílí k větší regulaci fermentace z hlediska dosažení plynulého průběhu kvašení, zvýšení fyzikálně-chemické stability mladého vína, anebo eliminaci aplikace bentonitu po dokvašení. Ve spolupráci s projektovým partnerem Vinselekt Michlovský a.s. byl jasně definován způsob aplikace kombinovaného preparátu při daných parametrech moštu, vhodnost odrůdy a podmínky vedení vinifikačního procesu a školení vína.

  • Název v anglickém jazyce

    Technological procedure for application of combined preparations

  • Popis výsledku anglicky

    The verified technology describes in detail the application procedure of the oenological preparation - Technological procedure of the application of combined preparations. The combined preparation is a unique preparation, composed of bentonite and up to 2 taxonomic groups of microorganisms. The admixture of bentonite aims at greater regulation of fermentation in terms of achieving a smooth course of fermentation, increasing the physico-chemical stability of young wine, or eliminating the application of bentonite after fermentation. In cooperation with project partner Vinselekt Michlovský a.s. the method of application of the combined preparation for the given must parameters, the suitability of the grape variety and the conditions for conducting the vinification process and wine training were clearly defined.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EG19_262%2F0019980" target="_blank" >EG19_262/0019980: Enologické preparáty nové generace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V1.3

  • Číselná identifikace

    CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V1.3

  • Technické parametry

    Soubor výsledků z testování experimentálních šarží ve sklepě EPS biotechnology a Vinselekt Michlovský, které vedly k jasné definici technologického postupu aplikace souboru kombinovaných preparátů.

  • Ekonomické parametry

    Cena preparátů 5000 Kč/ kg. Zvýšení přidané hodnoty ceny lahví aplikací technologie o 1,5 Kč/lahev.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26295059; 26312999

  • Název vlastníka

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s., Luční 858, 69103 Rakvice

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem