Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologický postup výroby podpůrných enologických preparátů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F22%3AN0000009" target="_blank" >RIV/26295059:_____/22:N0000009 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologický postup výroby podpůrných enologických preparátů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technologie výroby a aplikace enologických preparátů vychází ze tříleté realizace projektu Enologické preparáty nové generace. Cílem této dokumentace je jasná determinace technologického postupu výroby jednotlivých podpůrných preparátů, analýzu vstupní suroviny, metodiku kontroly kvality a způsob skladování. V rámci projektové realizace bylo dosaženo přípravy a použití pěti různých enologických preparátů, které se liší způsobem aplikace během vinifikačního procesu a podpory vinifikace v různých fázích procesu: i) inaktivní kvasinky k rehydrataci aktivních kvasinek; ii) lyzáty jako výživa během kvašení a ochrana aroma; iii) buněčné stěny k detoxikaci moštu.

  • Název v anglickém jazyce

    Technological procedure for the production of oenological preparations

  • Popis výsledku anglicky

    The technology of production and application of oenological preparations is based on the three-year implementation of the project Enological preparations of the new generation. The goal of this documentation is a clear determination of the technological procedure for the production of individual support preparations, the analysis of the input raw material, the quality control methodology and the storage method. As part of the project implementation, the preparation and use of five different oenological preparations were achieved, which differ in the way of application during the vinification process and vinification support in different phases of the process: i) inactive yeast to rehydrate active yeast; ii) lysates as nutrition during fermentation and aroma protection; iii) cell walls to detoxify must.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EG19_262%2F0019980" target="_blank" >EG19_262/0019980: Enologické preparáty nové generace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V3.2

  • Číselná identifikace

    CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V3.2

  • Technické parametry

    Reglement technologických kroků, které vedou k přípravě podpůrných enologických preparátů ve čtvrt-provozním měřítku.

  • Ekonomické parametry

    Licence na výrobu Preparátu – 350 000 - 600 000 Kč; Prodej finálního výrobku - 8 000 Kč/kg.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26295059

  • Název vlastníka

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem