Technologický postup výroby podpůrných enologických preparátů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F22%3AN0000009" target="_blank" >RIV/26295059:_____/22:N0000009 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologický postup výroby podpůrných enologických preparátů
Popis výsledku v původním jazyce
Technologie výroby a aplikace enologických preparátů vychází ze tříleté realizace projektu Enologické preparáty nové generace. Cílem této dokumentace je jasná determinace technologického postupu výroby jednotlivých podpůrných preparátů, analýzu vstupní suroviny, metodiku kontroly kvality a způsob skladování. V rámci projektové realizace bylo dosaženo přípravy a použití pěti různých enologických preparátů, které se liší způsobem aplikace během vinifikačního procesu a podpory vinifikace v různých fázích procesu: i) inaktivní kvasinky k rehydrataci aktivních kvasinek; ii) lyzáty jako výživa během kvašení a ochrana aroma; iii) buněčné stěny k detoxikaci moštu.
Název v anglickém jazyce
Technological procedure for the production of oenological preparations
Popis výsledku anglicky
The technology of production and application of oenological preparations is based on the three-year implementation of the project Enological preparations of the new generation. The goal of this documentation is a clear determination of the technological procedure for the production of individual support preparations, the analysis of the input raw material, the quality control methodology and the storage method. As part of the project implementation, the preparation and use of five different oenological preparations were achieved, which differ in the way of application during the vinification process and vinification support in different phases of the process: i) inactive yeast to rehydrate active yeast; ii) lysates as nutrition during fermentation and aroma protection; iii) cell walls to detoxify must.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EG19_262%2F0019980" target="_blank" >EG19_262/0019980: Enologické preparáty nové generace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V3.2
Číselná identifikace
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V3.2
Technické parametry
Reglement technologických kroků, které vedou k přípravě podpůrných enologických preparátů ve čtvrt-provozním měřítku.
Ekonomické parametry
Licence na výrobu Preparátu – 350 000 - 600 000 Kč; Prodej finálního výrobku - 8 000 Kč/kg.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26295059
Název vlastníka
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—