Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologický proces aplikace hybridních vinařských kvasinek

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F23%3AN0000018" target="_blank" >RIV/26295059:_____/23:N0000018 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologický proces aplikace hybridních vinařských kvasinek

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ověřená technologie detailně popisuje technologický reglement postupu aplikace enologického preparátu hybridních vinařských kvasinek. Preparát hybridní kvasinky je unikátní preparát, který vzniknul laboratorní hybridizací kvasinek, které mají za cíl zlepšit kvalitativní vlastnosti vína s ohledem na senzorické a analytické parametry výsledného produktu. Společně s projektovým partnerem Víno Hruška, s.r.o. byl jasně definován způsob aplikace preparátu hybridní kvasinky při daných parametrech moštu a determinovány podmínky vedení vinifikačního procesu; i) Odrůdy hroznů vhodné pro aplikaci preparátu hybridní kvasinky; ii) Podmínky vstupní suroviny; iii) Podmínky vedení fermentace; iv) Podmínky školení vína. Předkládaná technologie má potenciál nalézt uplatnění ve vinařstvích malého a středního rozsahu, kde vinaři uplatňují jedinečnost svých produktů.

  • Název v anglickém jazyce

    Technological process of hybrid wine yeast application

  • Popis výsledku anglicky

    Verified technology describes in detail the technological regulation of the application procedure of the oenological preparation of wine hybrid yeast. The hybrid yeast preparation is a unique preparation that was created by laboratory hybridization of yeast, which aims to improve the quality properties of wine with regard to the sensory and analytical parameters of the final product. Together with project partner Víno Hruška, s.r.o. the method of application of the hybrid yeast preparation at the given must parameters was clearly defined and the conditions for conducting the vinification process were determined; i) Grape varieties suitable for the application of the hybrid yeast preparation; ii) Conditions of input raw material; iii) Fermentation management conditions; iv) Wine training conditions. The presented technology has the potential to find application in small and medium-scale wineries, where winemakers apply the uniqueness of their products.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EG20_321%2F0024407" target="_blank" >EG20_321/0024407: Vývoj sektových a hybridních vinařských kvasinek</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    742_NewSec-V2.3

  • Číselná identifikace

    CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_321/0024407- V2.3

  • Technické parametry

    Technologická dokumentace, která jasně a jednoznačně determinuje proces aplikace hybridních vinařských kvasinek.

  • Ekonomické parametry

    Zvýšení přidané hodnoty šumivých vín vyrobených partnerem Víno Hruška. Jednotková cena za láhev vzroste o 5.- až 30,- Kč.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26295059; 27715591

  • Název vlastníka

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; VÍNO HRUŠKA s.r.o., Blatnička 143, 696 71 Blatnička

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem