Technologický postup aplikace podpůrných enologických preparátů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F22%3AN0000010" target="_blank" >RIV/26295059:_____/22:N0000010 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologický postup aplikace podpůrných enologických preparátů
Popis výsledku v původním jazyce
Technologie výroby a aplikace podpůrných enologických preparátů vychází ze tříleté realizace projektu Enologické preparáty nové generace. Cílem této dokumentace je jasná determinace postupu aplikace jednotlivých podpůrných preparátů, definovaný způsob aplikace při daných podmínkách moštu a podmínek vedení vinifikačního procesu. V rámci projektové realizace bylo dosaženo přípravy a použití pěti různých enologických preparátů, které se liší způsobem aplikace během vinifikačního procesu a podpory vinifikace v různých fázích procesu: i) rehydratace aktivních kvasinek; ii) výživa během kvašení a iii) detoxikace moštu.
Název v anglickém jazyce
Technological procedure of application of supporting oenological preparations
Popis výsledku anglicky
The technology of production and application of supporting oenological preparations is based on the three-year implementation of the project Enological preparations of the new generation. The goal of this documentation is a clear determination of the application procedure of individual supporting preparations, a defined method of application under the given conditions of the must and the conditions of the vinification process. As part of the project implementation, the preparation and use of five different oenological preparations were achieved, which differ in the way of application during the vinification process and vinification support in different phases of the process: i) rehydration of active yeast; ii) nutrition during fermentation and iii) must detoxification.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EG19_262%2F0019980" target="_blank" >EG19_262/0019980: Enologické preparáty nové generace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V3.3
Číselná identifikace
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V3.3
Technické parametry
Detailní technologický reglement způsobu aplikace jednotlivých podpůrných enologických preparátů ve vinifikačním procesu.
Ekonomické parametry
cena preparátů 2500 Kč/ kg. Zvýšení přidané hodnoty ceny lahví aplikací technologie o 2 Kč/lahev.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26295059
Název vlastníka
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—