Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of alfa-amylase activity in malt made from selected barley varieties intended for beer production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F09%3A%230000209" target="_blank" >RIV/26296080:_____/09:#0000209 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of alfa-amylase activity in malt made from selected barley varieties intended for beer production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Activity of alpha-amylase enzyme (EC 3.2.1.1) is considered to be primarily essential for barley?s (Hordeum vulgare L.) seed germination and crucial for malting and beer processing. The aim of this study was to evaluate: (i) the activity of alpha-amylaseenzyme in spring barley varieties recommended for Czech Beer production (Bojos, Malz and Tolar) compared with varieties intended for malt export (Kompakt, Jersey and Sebastian) harvested in 2007-2008; (ii) the effect of zinc foliar application (dose of0.5 kg/ha Zn) during pre-harvest period on the activity of this enzyme; (iii) relations between alpha-amylase activity and selected qualitative parameters (TGW, extract, friability etc.). The enzyme activity was assessed by the colorimetric method (EBC 4.13). The least activity of alpha-amylase enzyme (expressed by dextrinizing units ? DU/g) was established in Tolar variety, the export varieties Kompakt and Jersey belonged to the group with high enzyme activity.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of alfa-amylase activity in malt made from selected barley varieties intended for beer production

  • Popis výsledku anglicky

    Activity of alpha-amylase enzyme (EC 3.2.1.1) is considered to be primarily essential for barley?s (Hordeum vulgare L.) seed germination and crucial for malting and beer processing. The aim of this study was to evaluate: (i) the activity of alpha-amylaseenzyme in spring barley varieties recommended for Czech Beer production (Bojos, Malz and Tolar) compared with varieties intended for malt export (Kompakt, Jersey and Sebastian) harvested in 2007-2008; (ii) the effect of zinc foliar application (dose of0.5 kg/ha Zn) during pre-harvest period on the activity of this enzyme; (iii) relations between alpha-amylase activity and selected qualitative parameters (TGW, extract, friability etc.). The enzyme activity was assessed by the colorimetric method (EBC 4.13). The least activity of alpha-amylase enzyme (expressed by dextrinizing units ? DU/g) was established in Tolar variety, the export varieties Kompakt and Jersey belonged to the group with high enzyme activity.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    7th Croatian Congress of Cereal Technologists

  • ISBN

    9789537005191

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

  • Místo vydání

    Osijek, Croatia

  • Místo konání akce

    Osijek, Croatia

  • Datum konání akce

    1. 1. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku