Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of alpha-amylase enzyme activity in malt made from selected barley varieties intended for beer production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F10%3A%230000283" target="_blank" >RIV/26296080:_____/10:#0000283 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of alpha-amylase enzyme activity in malt made from selected barley varieties intended for beer production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Aktivita alfa-amylázy je základním předpokladem pro klíčení obilek ječmene, ale i pro zpracování při výrobě sladu. Cílem práce bylo zhodnotit aktivitu tohoto enzymu u sladovnických odrůd vhodných pro výrobu Českého piva, porovnat tyto hodnoty s exportními typy odrůd a stanovit vliv hnojení zinkem na tyto hodnoty.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of alpha-amylase enzyme activity in malt made from selected barley varieties intended for beer production

  • Popis výsledku anglicky

    Activity of alpha-amylase enzyme is considered to be primarily essential for barley s (Hordeum vulgare L.) seed germination and crucial for malting and beer processing. The aim of this study was to evaluate, the activity of alpha-amylase enzyme in springbarley varieties recommended for Czech Beer production

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of 5th International Congress FLOUR - BREAD'09 and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists

  • ISBN

    978-953-7005-21-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    University of Osijek

  • Místo vydání

    Croatia

  • Místo konání akce

    Croatia

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku