Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ječný slad se zvýšenou enzymatickou aktivitou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000020" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000020 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0030/uv030944.pdf" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0030/uv030944.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ječný slad se zvýšenou enzymatickou aktivitou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká složení a způsobu přípravy ječného sladu se zvýšenou enzymatickou aktivitou pro využití v krmivářství nebo jako přirozený zdroj enzymů v pivovarství a lihovarství. Ječný slad se zvýšenou enzymatickou aktivitou se vyznačuje tím, že sestává ze sladovaného zrna ječmene obecného /Hordeum vulgare L./, přičemž aktivita enzymu alfa-amyláza dosahuje minimálně 100 U/g, aktivita enzymu beta-amyláza dosahuje minimálně 10 U/g a aktivita enzymu beta-glukanáza dosahuje minimálně 150 U/kg sladu.

  • Název v anglickém jazyce

    Barley malt with the increased enzymatic activity

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution of composition and preparation method of barley malt with the increased enzymatic activity for use in the feed industry or as a natural source of enzymes in brewing and spirit industries. Barley malt with the increased enzymatic activity is characterized by that it consists of malted grain of barley /Hordeumvulgare L./ and the activity of alpha-amylase enzyme contains minimally 100 U/g, activity of beta-amylase enzyme reaches minimally to 10 U/g and activity of beta-glucanase enzyme is minimally 150 U/kg of malt.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    30944

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., BODIT TACHOV s.r.o.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence