Ječný slad se zvýšenou enzymatickou aktivitou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000020" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000020 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0030/uv030944.pdf" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0030/uv030944.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ječný slad se zvýšenou enzymatickou aktivitou
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká složení a způsobu přípravy ječného sladu se zvýšenou enzymatickou aktivitou pro využití v krmivářství nebo jako přirozený zdroj enzymů v pivovarství a lihovarství. Ječný slad se zvýšenou enzymatickou aktivitou se vyznačuje tím, že sestává ze sladovaného zrna ječmene obecného /Hordeum vulgare L./, přičemž aktivita enzymu alfa-amyláza dosahuje minimálně 100 U/g, aktivita enzymu beta-amyláza dosahuje minimálně 10 U/g a aktivita enzymu beta-glukanáza dosahuje minimálně 150 U/kg sladu.
Název v anglickém jazyce
Barley malt with the increased enzymatic activity
Popis výsledku anglicky
Technical solution of composition and preparation method of barley malt with the increased enzymatic activity for use in the feed industry or as a natural source of enzymes in brewing and spirit industries. Barley malt with the increased enzymatic activity is characterized by that it consists of malted grain of barley /Hordeumvulgare L./ and the activity of alpha-amylase enzyme contains minimally 100 U/g, activity of beta-amylase enzyme reaches minimally to 10 U/g and activity of beta-glucanase enzyme is minimally 150 U/kg of malt.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
30944
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., BODIT TACHOV s.r.o.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence