Pšeničný slad se zvýšenou enzymatickou aktivitou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000043" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000043 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0033/uv033351.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0033/uv033351.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pšeničný slad se zvýšenou enzymatickou aktivitou
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká složení a způsobu přípravy pšeničného sladu se zvýšenou enzymatickou aktivitou pro využití zejména jako surovina v krmivářství nebo jako přirozený zdroj enzymů v pivovarství, lihovarství a pekárenství. Pšeničný slad se zvýšenou enzymatickou aktivitou se vyznačuje tím, že sestává ze sladovaného zrna pšenice obecné /Triticum aestivum L./, přičemž aktivita enzymu alfa-amyláza dosahuje minimálně 120 U/g, aktivita enzymu beta-amyláza dosahuje minimálně 12 U/g.
Název v anglickém jazyce
Wheat malt with an increased enzymatic activity
Popis výsledku anglicky
The technical solution relates to the composition of wheat malt with an increased enzymatic activity and the method of its preparation mainly for the use as a raw material in the feed industry or as a natural source of enzymes in the brewing, distillery and bakery industries. Wheat malt with the increased enzymatic activity typically consists of malted common wheat (Triticum aestivum), with the of the alpha-amylase activity of at least 120 U/g, the activity of the beta-amylase reaches at least 12 U/g.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
33351
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., BODIT TACHOV s.r.o.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence