Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pšeničný slad se zvýšenou enzymatickou aktivitou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000043" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000043 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0033/uv033351.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0033/uv033351.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pšeničný slad se zvýšenou enzymatickou aktivitou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká složení a způsobu přípravy pšeničného sladu se zvýšenou enzymatickou aktivitou pro využití zejména jako surovina v krmivářství nebo jako přirozený zdroj enzymů v pivovarství, lihovarství a pekárenství. Pšeničný slad se zvýšenou enzymatickou aktivitou se vyznačuje tím, že sestává ze sladovaného zrna pšenice obecné /Triticum aestivum L./, přičemž aktivita enzymu alfa-amyláza dosahuje minimálně 120 U/g, aktivita enzymu beta-amyláza dosahuje minimálně 12 U/g.

  • Název v anglickém jazyce

    Wheat malt with an increased enzymatic activity

  • Popis výsledku anglicky

    The technical solution relates to the composition of wheat malt with an increased enzymatic activity and the method of its preparation mainly for the use as a raw material in the feed industry or as a natural source of enzymes in the brewing, distillery and bakery industries. Wheat malt with the increased enzymatic activity typically consists of malted common wheat (Triticum aestivum), with the of the alpha-amylase activity of at least 120 U/g, the activity of the beta-amylase reaches at least 12 U/g.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    33351

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., BODIT TACHOV s.r.o.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence