Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sterilovaná nutričně definovaná tekutá výživa se sníženým obsahem draslíku a fosfátů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F05%3ASTERIL05" target="_blank" >RIV/26722861:_____/05:STERIL05 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sterilovaná nutričně definovaná tekutá výživa se sníženým obsahem draslíku a fosfátů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Z aplikace dosavadních produktů hemodialyzovaným pacientům vyplynula potřeba snížit poměr fosforu ku bílkovině, zachovat nízkou hranici draslíku a sodíku a nezvyšovat stopové prvky nad přirozenou hladinu danou použitými surovinami. Podle technického řešení užitného vzoru uvedené nedostatky odstraňuje sterilovaná nutričně definovaná výživa se sníženým obsahem draslíku a fosfátů, který obsahuje 2-6 % bílkovin, 5-12 % tuků, 21-28 % sacharidů, maximálně 15 mg fosforu/1 g bílkovin, maximálně 55 mg draslíku/100 g výrobku, maximálně 20 mg sodíku/100 g výrobku. Sterilovaná nutričně definovaná tekuté výživa se sníženým obsahem draslíku a fosfátů podle tohoto užitného vzoru má výhodu v tom, že snížený obsah fosforu v poměru k bílkovině při zachování dostatečnéhoenergetického potenciálu a požadovaného poměru základních živin.

  • Název v anglickém jazyce

    Sterilized nutritionally defined liquid nutrition with reduced potassium and phosphates content

  • Popis výsledku anglicky

    From application available products for hemodialysed patients results the requirement to reduce the relation of phosphorus to protein, keep the low level of potassium and sodium and do not increase quantity of the trace elements above the natural level given by raw materials used. According technical solution of utility design the sterilized nutritionally defined food with reduced content of potassium and phosphates eliminates presented deficiencies. This nutrition contains: proteins 2 - 6 %, fat 5 ? 12%, saccharides 21 ? 28 %, maximum 15 mg phosphorus in 1 g proteins, maximum 55 mg potassium in 100 g product and maximum 20 mg sodium in 100 g product. Sterilized nutritionally defined liquid nutrition with reduced content of potassium and phosphates according this utility design has the advantage in the reduced content of phosphorus in relation of phosphorus to protein by keeping adequate energetically potential and required relation of basic nutrients.

Klasifikace

  • Druh

    X - Nezařazeno

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů