Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie ? nutričně kompletní enterální výživa s vysokou energetickou hodnotou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F05%3ATNUTRC05" target="_blank" >RIV/26722861:_____/05:TNUTRC05 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie ? nutričně kompletní enterální výživa s vysokou energetickou hodnotou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na základě výzkumu vlastností mléčných a nemléčných složek byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie nutričně kompletní tekuté sterilované enterální výživy se zvýšeným obsahem energie. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na úpravě složení mléka za využití ultrafiltrace, odstřeďování a vmíchání přídatných vybraných a prověřených složek a na vhodném tepelném ošetřeníproduktu.

  • Název v anglickém jazyce

    Technology ? nutritionally complete hypercaloric enteral nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    Based on research of dairy and non-dairy component properties, a technology of nutritionally complete sterilized liquid enteral nutrition with increased energetic value was developed, proven and established into production. The proven technology includesparameters for production, parameters and composition of product, materials balance of processing and ideological model of production line. The technology is based on modification of milk contents using ultra filtration, centrifugation and incorporationof additional proven components and adequate heat treatment of product.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    TNUTRC05

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název: NUTRILAC ENERGY, nutričně kompletní tekutá sterilovaná enterální výživa se zvýšeným obsahem energie, krabička Tetrabrick 250 ml.

  • Ekonomické parametry

    Od zavedení výroby tj. 2005 až 2008 se vyrobilo 6500 l produktu a distribuuje se převážně do nemocnic a lékáren podle jejich objednávek. Výrobek byl exportován i do Maďarska.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem