Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nealkoholický fermentovaný syrovátkový nápoj obsahující laktulosu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F07%3ANEALKO07" target="_blank" >RIV/26722861:_____/07:NEALKO07 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nealkoholický fermentovaný syrovátkový nápoj obsahující laktulosu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Syrovátka je vedlejší m produktem při výrobě sýrů, tvarohů a kaseinů a obsahuje laktosu, syrovátkové bílkoviny, dále vitaminy skupiny B, vitamin C, minerální látky. Přes svou dobrou nutriční hodnotu se syrovátka jako taková využívá v potravinářském průmyslu pouze v omezeném množství. Jednou z moderních možností je využití syrovátky při výrobě nealkoholických syrovátkových nápojů. Užitný vzor obsahuje technické řešení, které umožňuje přípravu nealkoholického fermentovaného syrovátkového nápoje s obsahemlaktulosy. Tento nápoj přispěje nejen k vyššímu využití syrovátky a deproteinované syrovátky pro lidskou výživu, ale má též probatické a nebiotické, nebo-li symbiotické vlastnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Fermented whey soft drink with lactulose

  • Popis výsledku anglicky

    Description: The whey is the by product from cheese, quark and caseins production. It contains lactose, whey proteins, further vitamins B complex, vitamin C, mineral matters. The whey is used in the food industry only in limited extent, in despite its good nutritional value. Utilization of whey for the production of whey soft drinks is one of the modern possibilities. The utility design contains the technical solution for fermented whey soft drink preparation with lactulose. This soft drink contributesnot only to higher utilization of whey and deproteined whey for human nutrition and it has also probiotic and non biotic properties, or symbiotic properties.

Klasifikace

  • Druh

    X - Nezařazeno

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů