Symbiotický fermentovaný mléčný a/nebo syrovátkový nápoj
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3ASYMBIF08" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:SYMBIF08 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Symbiotický fermentovaný mléčný a/nebo syrovátkový nápoj
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká symbiotického fermentovaného mléčného a/nebo syrovátkového nápoje, který obsahuje současně prebiotika a probiotika. Základní surovinou pro výrobu je mléko nebo sladká či kyselá syrovátka nebo kombinace těchto surovin. Na rozdíl od dosud používaných fermentovaných mléčných nápojů je předmětem užitného vzoru symbiotický fermentovaný mléčný a/nebo syrovátkový nápoj, který obsahuje probatické kultury a látky nebiotické povahy.
Název v anglickém jazyce
Symbiotic fermented milk and/or whey drink
Popis výsledku anglicky
Technical solution concerns of symbiotic fermented milk and/or whey drink containing prebiotics and prebiotic and probiotics simultaneously. The basic raw material for production is milk or sweet or sour whey or combination both of them. In contrast withfermented milk drinks used so far the object of utility design is symbiotic fermented milk drink and/or whey drink containing probiotic cultures and non biotic substances.
Klasifikace
Druh
X - Nezařazeno
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů