Fermentovaný probiotický nápoj z ovčího mléka s obsahem syrovátky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AFEWESM12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:FEWESM12 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/16193296:_____/12:MZFEWE12
Výsledek na webu
<a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1751797&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1751797&lan=cs</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Fermentovaný probiotický nápoj z ovčího mléka s obsahem syrovátky
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká nového fermentovaného probiotického nápoje z ovčího mléka s obsahem syrovátky, který má rozšířit využití ovčího mléka v tržní síti. Podstata fermentovaného nápoje z ovčího mléka spočívá v tom, že obsahuje 5 až 50 % hm. sladké ovčí syrovátky, jogurtovou nebo mezofilní smetanovou kulturu a vhodný kmen probiotických bakterií. Dále může obsahovat vlákninu v množství 0,01 až 6 % hm.
Název v anglickém jazyce
Fermented probiotic drink made from ewe?s milk containing whey
Popis výsledku anglicky
The technical solution relates to the new probiotic fermented drink made of ewe's milk containing whey, to extend the use of ewe's milk in the market network. The essence of fermented drinks made from ewe's milk is that it contains 5-50 % (w/w) fresh ewe's milk whey, yogurt or mesophilic culture and a suitable strain of probiotic bacteria. It may also contain fiber in the amount of 0.01 to 6 % (w/w).
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QH72286" target="_blank" >QH72286: Vliv chovného prostředí a způsobu dojení na welfare, užitkovost a kvalitativní vlastnosti mléka dojných ovcí</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
23451
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
MILCOM a.s., Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence