Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fermentovaný probiotický nápoj z ovčího mléka s obsahem syrovátky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AFEWESM12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:FEWESM12 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/16193296:_____/12:MZFEWE12

  • Výsledek na webu

    <a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1751797&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1751797&lan=cs</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Fermentovaný probiotický nápoj z ovčího mléka s obsahem syrovátky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká nového fermentovaného probiotického nápoje z ovčího mléka s obsahem syrovátky, který má rozšířit využití ovčího mléka v tržní síti. Podstata fermentovaného nápoje z ovčího mléka spočívá v tom, že obsahuje 5 až 50 % hm. sladké ovčí syrovátky, jogurtovou nebo mezofilní smetanovou kulturu a vhodný kmen probiotických bakterií. Dále může obsahovat vlákninu v množství 0,01 až 6 % hm.

  • Název v anglickém jazyce

    Fermented probiotic drink made from ewe?s milk containing whey

  • Popis výsledku anglicky

    The technical solution relates to the new probiotic fermented drink made of ewe's milk containing whey, to extend the use of ewe's milk in the market network. The essence of fermented drinks made from ewe's milk is that it contains 5-50 % (w/w) fresh ewe's milk whey, yogurt or mesophilic culture and a suitable strain of probiotic bacteria. It may also contain fiber in the amount of 0.01 to 6 % (w/w).

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH72286" target="_blank" >QH72286: Vliv chovného prostředí a způsobu dojení na welfare, užitkovost a kvalitativní vlastnosti mléka dojných ovcí</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    23451

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    MILCOM a.s., Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence