Ovenka ? nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probiotických bakterií mléčného kvašení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AZZOVEN11" target="_blank" >RIV/26722861:_____/11:ZZOVEN11 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ovenka ? nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probiotických bakterií mléčného kvašení
Popis výsledku v původním jazyce
Ověřený výrobní postup se skládá z filtrace syrovátky, přípravy směsi ovčího mléka a syrovátky a úpravy pH. Na teplotu kultivace vychlazená směs mléka a syrovátky se zakysá bakteriemi mléčného kysání. Po kultivaci a dosažení vyhovující aktivní kyselostinásleduje chlazení. Vychlazený fermentovaný nápoj se plní do spotřebitelských obalů bez ochucení nebo ochucený ovocnou složkou. Finální produkt se uchovává chlazený. Výrobek Ovenka je vysokonutriční nápoj z ovčího mléka. Zakysaný nápoj obsahuje kombinacijogurtových bakterií mléčného kvašení a probiotickou kulturu Enterococcus faecium.
Název v anglickém jazyce
Ovenka ? sheep milk drink with jogurth and probiotic lactic acid bacteria
Popis výsledku anglicky
Verified production process includes whey filtration, preparation of mix of sheep milk and sheep whey and regulated of pH.. Mix of milk and whey cooled to a temperature of cultivation is fermented by lactic acid bacteria. Chilling after cultivation adjusts satisfactory active acidity. Chilled fermented drink with or without fruit ingredients is filled into consumer packages. Final product is kept refrigerated. The product Ovenka is a highnutritional fermented beverage made from sheep's milk. Fermented drink contains a combination of jogurth lactic acid bacteria and probiotic culture Enterococcus faecium.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
ZZOVEN11
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Novostí technologie je použití směsi ovčího mléka a ovčí syrovátky na fermentovaný nápoj s vysokou nutriční hodnotou. Nutriční význam je zejména v obsahu minerálů, zejména vápníku a obsahu jogurtových a probiotických bakterií.
Ekonomické parametry
Výrobek rozšiřuje spektrum BIO regionálních výrobků na trhu. Roční výroba je 5000 až 10 000 l v hodnotě 50 000 až 100 000 Kč ročně. Dalším efektem je obhospodařování půdy ve znevýhodněných oblastech, zaměstnanost a údržba krajiny.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26722861
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—