Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ovenka ? nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probiotických bakterií mléčného kvašení

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AZZOVEN11" target="_blank" >RIV/26722861:_____/11:ZZOVEN11 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ovenka ? nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probiotických bakterií mléčného kvašení

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ověřený výrobní postup se skládá z filtrace syrovátky, přípravy směsi ovčího mléka a syrovátky a úpravy pH. Na teplotu kultivace vychlazená směs mléka a syrovátky se zakysá bakteriemi mléčného kysání. Po kultivaci a dosažení vyhovující aktivní kyselostinásleduje chlazení. Vychlazený fermentovaný nápoj se plní do spotřebitelských obalů bez ochucení nebo ochucený ovocnou složkou. Finální produkt se uchovává chlazený. Výrobek Ovenka je vysokonutriční nápoj z ovčího mléka. Zakysaný nápoj obsahuje kombinacijogurtových bakterií mléčného kvašení a probiotickou kulturu Enterococcus faecium.

  • Název v anglickém jazyce

    Ovenka ? sheep milk drink with jogurth and probiotic lactic acid bacteria

  • Popis výsledku anglicky

    Verified production process includes whey filtration, preparation of mix of sheep milk and sheep whey and regulated of pH.. Mix of milk and whey cooled to a temperature of cultivation is fermented by lactic acid bacteria. Chilling after cultivation adjusts satisfactory active acidity. Chilled fermented drink with or without fruit ingredients is filled into consumer packages. Final product is kept refrigerated. The product Ovenka is a highnutritional fermented beverage made from sheep's milk. Fermented drink contains a combination of jogurth lactic acid bacteria and probiotic culture Enterococcus faecium.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    ZZOVEN11

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Novostí technologie je použití směsi ovčího mléka a ovčí syrovátky na fermentovaný nápoj s vysokou nutriční hodnotou. Nutriční význam je zejména v obsahu minerálů, zejména vápníku a obsahu jogurtových a probiotických bakterií.

  • Ekonomické parametry

    Výrobek rozšiřuje spektrum BIO regionálních výrobků na trhu. Roční výroba je 5000 až 10 000 l v hodnotě 50 000 až 100 000 Kč ročně. Dalším efektem je obhospodařování půdy ve znevýhodněných oblastech, zaměstnanost a údržba krajiny.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem