Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probatických bakterií mléčného kvašení

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZZSHMI12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:ZZSHMI12 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nápoj z ovčího mléka s obsahem jogurtových a probatických bakterií mléčného kvašení

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Základní surovinou pro výrobu zakysaného nápoje je směs kravského a ovčího mléka a také kravské a ovčí syrovátky. Ověřený výrobní postup se skládá z filtrace syrovátky, přípravy směsi kravského mléka s podílem ovčího resp. kravské syrovátky. Na teplotu kultivace vychlazená směs mléka a syrovátky se zakysá jogurtovou a probiotickou kulturou a po kultivaci a dosažení vyhovující aktivní kyselosti následuje chlazení. Vychlazený fermentovaný nápoj se plní do spotřebitelských obalů bez ochucení nebo ochucenýovocnou složkou. Finální produkt se uchovává chlazený. Zakysaný nápoj obsahuje kombinaci jogurtových bakterií mléčného kvašení a probiotickou kulturu Enterococcus faecium.

  • Název v anglickém jazyce

    Drink from sheep milk containing yoghurt and probiotic lactic acid bacteria

  • Popis výsledku anglicky

    Mix of cow and sheep milk and also cow and sheep whey is base for the manufacture of this drink. Verified production process includes whey filtration, preparation of mix of cow milk with part of sheep or cow whey. Mix of milk and whey cooled to a temperature of cultivation is fermented by lactic acid bacteria. Chilling after cultivation adjusts satisfactory active acidity. Chilled fermented drink with or without fruit ingredients is filled into consumer packages. Final product is kept refrigerated. Fermented drink contains a combination of jogurth lactic acid bacteria and probiotic culture Enterococcus faecium.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    ZZSHMI12

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Novostí technologie je použití ve výrobě fermentovaného nápoje směsi ovčího a kravského mléka resp. syrovátky. Zdravotní význam mimo minerálních látek obsažených v základní surovině je navýšen o zdravotní význam obsahem jogurtových a probiotických bakterií mléčného kvašení

  • Ekonomické parametry

    Výrobek je zpestřením trhu o nápoj s vysokou nutriční hodnotou. Roční výroba cca 50 tis. litrů ročně.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem