Detekce proteolytických mikroorganismů a jejich enzymů v mléce (prezentace)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3AKTREST09" target="_blank" >RIV/26722861:_____/09:KTREST09 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Detekce proteolytických mikroorganismů a jejich enzymů v mléce (prezentace)
Popis výsledku v původním jazyce
Prezentace byla uvedena na Výroční konferenci komise potravinářské mikrobiologie Československé společnosti mikrobiologiské Třešť 18.5.-20.5.2009. Proteolytický potenciál v mléce (nativní proteasy, proteolytické bakterie a jejich enzymy) může být hodnocen třemi různými přístupy ? stanovení proteolytické mikroflóry, analýza změn v koncentracích dusíkatých látek a stanovení aktivity proteolytických enzymů. Nízká koncentrace enzymů a značná variabilita cílových analytů jsou nejzávažnější problémy chemických metod. A tak se mikrobiologická analýza zdá být účinnějším nástrojem pro provozní laboratoře mlékáren.
Název v anglickém jazyce
Detection of proteolytic microorganisms and their enzymes in milk (presentation)
Popis výsledku anglicky
The presentation was given on Annual conference of Commission for Food Microbiology, Czechoslovak Society for Microbiology Třešť 18.5.-20.5.2009. Proteolytic potential in milk (native proteases, proteolytic bacteria and their enzymes) can be evaluated bythree different approaches ? proteolytic micro-flora determination, analysis of changes in nitrogen-compounds concentration and determination of proteolytic enzymes activity. Low enzyme concentration and extensive variability of target analytes are themost compelling difficulties of the chemical methods. Thus, microbiological analysis seems to be more powerful for dairy plants laboratories.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06048" target="_blank" >2B06048: Mikrobiologická rizika v mlékárenských výrobách - detekce a preventivní opatření</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů