Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiální preparát s prodlouženou trvanlivostí ovlivňující lipidový metabolismus

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFLIPID10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FLIPID10 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikrobiální preparát s prodlouženou trvanlivostí ovlivňující lipidový metabolismus

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká mikrobiálního preparátu s prodlouženou trvanlivostí ovlivňující lipidový metabolismus ve formě prášku, tablet, nebo kapsulí. Preparát podporuje udržování nižší hladiny celkového cholesterolu v krevní plazmě a navyšování HDL frakce při použití mikrobiálního kmene Enterococcus faecium. Tento kmen je odolný vůči nepříznivým účinkům vyšší teploty skladování. Mikrobiální preparát dále obsahuje mléko dojných zvířat nebo rostlinné mléko, další kmeny bakterií mléčného kysání a další významné nutrienty.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbial preparation with prolonged durability influencing lipid metabolisms

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution is related to microbial preparation with prolonged durability influencing lipid metabolisms in the form of powder, tablets or capsules. The preparation supports maintenance lower level of the total cholesterol in blood plasma and increase in the HDL fraction by using of microbial strain Enterococcus faecium. The strain is resistant to unfavourable effects of higher storage temperature. The microbial preparation contains milk of dairy animals, or plant milk and also other strains of lactic acid bacteria and important nutrients.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    20401

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., MILCOM a.s.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence