Startér pro výrobu fermentovaného výrobku z kokosového mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F18%3AN0000012" target="_blank" >RIV/26722861:_____/18:N0000012 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032261.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032261.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Startér pro výrobu fermentovaného výrobku z kokosového mléka
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká mikrobiální kultury k fermentaci kokosového mléka, při jejichž výrobě nebyly použity ingredience živočišného původu. Substrátem pro výrobu starteru je surovina na bázi rostlinných složek, která je fortifikována o zdroje dusíku a uhlíku. Kultivace probíhá za standardních kultivačních podmínek pro daný mikroorganismus. Následně jsou jednotlivé kmeny v optimalizovaných poměrech smíchány a takto připraveny jako starter v tekuté formě. Starter lze připravit i ve formě mražené a lyofilizované.
Název v anglickém jazyce
A coconut starter for the production of a fermented product made of coconut milk
Popis výsledku anglicky
The technical solution concerns to a microbial culture for coconut milk fermentation in which no ingredients of animal origin have been used. The substrate for starter production is a raw material based on plant components, which is fortified with sources of nitrogen and carbon. Cultivation takes place under standard conditions for the microorganism. Subsequently, the individual strains are mixed in optimized proportions and prepared as a starter in a liquid form. Starter can also be prepared in frozen and freeze-dried form.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510338" target="_blank" >QJ1510338: Fermentované mléčné výrobky a sýry pro zdravou výživu obyvatel, technologické postupy jejich výroby a metody hodnocení s důrazem na vysokou mikrobiologickou bezpečnost a zlepšené nutriční parametry</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
32261
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence