Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Startér pro výrobu fermentovaného výrobku z kokosového mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F18%3AN0000012" target="_blank" >RIV/26722861:_____/18:N0000012 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032261.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0032/uv032261.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Startér pro výrobu fermentovaného výrobku z kokosového mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká mikrobiální kultury k fermentaci kokosového mléka, při jejichž výrobě nebyly použity ingredience živočišného původu. Substrátem pro výrobu starteru je surovina na bázi rostlinných složek, která je fortifikována o zdroje dusíku a uhlíku. Kultivace probíhá za standardních kultivačních podmínek pro daný mikroorganismus. Následně jsou jednotlivé kmeny v optimalizovaných poměrech smíchány a takto připraveny jako starter v tekuté formě. Starter lze připravit i ve formě mražené a lyofilizované.

  • Název v anglickém jazyce

    A coconut starter for the production of a fermented product made of coconut milk

  • Popis výsledku anglicky

    The technical solution concerns to a microbial culture for coconut milk fermentation in which no ingredients of animal origin have been used. The substrate for starter production is a raw material based on plant components, which is fortified with sources of nitrogen and carbon. Cultivation takes place under standard conditions for the microorganism. Subsequently, the individual strains are mixed in optimized proportions and prepared as a starter in a liquid form. Starter can also be prepared in frozen and freeze-dried form.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510338" target="_blank" >QJ1510338: Fermentované mléčné výrobky a sýry pro zdravou výživu obyvatel, technologické postupy jejich výroby a metody hodnocení s důrazem na vysokou mikrobiologickou bezpečnost a zlepšené nutriční parametry</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    32261

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence