Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie výroby fermentovaného kokosového mléka bez přítomnosti látek živočišného původu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F19%3AN0000030" target="_blank" >RIV/26722861:_____/19:N0000030 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie výroby fermentovaného kokosového mléka bez přítomnosti látek živočišného původu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technologie je týká fermentovaného kokosového mléka bez přítomnosti látek živočišného původu. Kokosové mléko je nutričně významnou potravinou, obsahuje širokou škálu minerálních látek a mohou ho konzumovat lidé, kteří nemohou konzumovat kravské mléko, trpící laktózovou intolerancí nebo alergií na mléčnou bílkovinu. Fermentovaný produkt obsahuje prospěšné bakterie mléčného kvašení. Pro výrobu fermentovaného kokosového mléka byla použita startérová kultura vyrobená ze suroviny na bázi kokosového mléka bez obsahu látek živočišného původu.

  • Název v anglickém jazyce

    Production technology of fermented coconut milk without the presence of animal origin substances

  • Popis výsledku anglicky

    The technology relates fermented coconut milk without the presence of animal origin substances. Cocomilk is nutritionally importamt food containing a wide range of minerals and can be consumed by people, who cannnot eat cow´s milk suffering from lactose intolerance or milk protein allergy. The fermented product contains beneficial lactic acid bacteria. For the production of fermented coconut milk, a starter culture made from a coconut milk raw material without the content of animal substances was used.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Koko Ml

  • Číselná identifikace

    bez čísla smlouvy

  • Technické parametry

    Výrobní technologie fermentovaného kokosového mléka obsahující recepturu, technologický postup, technologické schéma, ideový návrh linky a bilanční návrh výroby

  • Ekonomické parametry

    0,1% z netto obratu (nákupní cena maloobchodu po odečtení základních rabatů, slev, ročních bonusů, logistických nákladů a nákladů na podporu prodeje) fermentovaných výrobků z kokosového mléka od doby, kdy bude dosaženo roční výroby 3 tuny. Smlouva uzavřena na dobu 5 let.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem