Technologie výroby fermentovaného kokosového mléka bez přítomnosti látek živočišného původu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F19%3AN0000030" target="_blank" >RIV/26722861:_____/19:N0000030 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie výroby fermentovaného kokosového mléka bez přítomnosti látek živočišného původu
Popis výsledku v původním jazyce
Technologie je týká fermentovaného kokosového mléka bez přítomnosti látek živočišného původu. Kokosové mléko je nutričně významnou potravinou, obsahuje širokou škálu minerálních látek a mohou ho konzumovat lidé, kteří nemohou konzumovat kravské mléko, trpící laktózovou intolerancí nebo alergií na mléčnou bílkovinu. Fermentovaný produkt obsahuje prospěšné bakterie mléčného kvašení. Pro výrobu fermentovaného kokosového mléka byla použita startérová kultura vyrobená ze suroviny na bázi kokosového mléka bez obsahu látek živočišného původu.
Název v anglickém jazyce
Production technology of fermented coconut milk without the presence of animal origin substances
Popis výsledku anglicky
The technology relates fermented coconut milk without the presence of animal origin substances. Cocomilk is nutritionally importamt food containing a wide range of minerals and can be consumed by people, who cannnot eat cow´s milk suffering from lactose intolerance or milk protein allergy. The fermented product contains beneficial lactic acid bacteria. For the production of fermented coconut milk, a starter culture made from a coconut milk raw material without the content of animal substances was used.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Koko Ml
Číselná identifikace
bez čísla smlouvy
Technické parametry
Výrobní technologie fermentovaného kokosového mléka obsahující recepturu, technologický postup, technologické schéma, ideový návrh linky a bilanční návrh výroby
Ekonomické parametry
0,1% z netto obratu (nákupní cena maloobchodu po odečtení základních rabatů, slev, ročních bonusů, logistických nákladů a nákladů na podporu prodeje) fermentovaných výrobků z kokosového mléka od doby, kdy bude dosaženo roční výroby 3 tuny. Smlouva uzavřena na dobu 5 let.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26722861
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—