Nekoncentrovaná kultura pro výrobu jogurtového výrobku se sníženým obsahem kyseliny D(-) mléčné
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFNEJOG10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FNEJOG10 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26722861:_____/10:ZFNONC10
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nekoncentrovaná kultura pro výrobu jogurtového výrobku se sníženým obsahem kyseliny D(-) mléčné
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká nekoncentrované kultury pro výrobu jogurtového výrobku se sníženým obsahem kyseliny D(-) mléčné, který je vhodný zejména jako součást dětské výživy, stravy seniorů, nebo pacientů s onemocněním tenkého střeva a ledvin. Nekoncentrovaná kultura na bázi mléka a mléčných produktů může být ve formě tekuté, mražené nebo lyofilizované, přičemž je tvořena dvěma oddělenými částmi v optimálním poměru. Jedna část obsahuje bakterie Str. thermophilus, druhá Lb. delbrueckii ssp. bulgaricus. Kultura může obsahovat navíc další mikroorganismy, zejména probiotické.
Název v anglickém jazyce
Non-concentrated culture for production of yoghurt product with reduced content of D(-)-lactic acid
Popis výsledku anglicky
Technical solution is related to non-concentrated culture for production of yoghurt product with reduced content of D(-)-lactic acid that is suitable especially as a part of babies´ and children´s nutrition, nutrition of elderly people and patients withdiseases of small intestine or kidneys. Non-concentrated culture based on milk and milk products can be in a liquid, frozen or freeze-dried form. It is composed of two separated parts in optimal ratio. One part contains Str. thermophilus, the other Lb. delbrueckii ssp. bulgaricus. Culture can contain additional micro-organisms, especially probiotic.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
21586
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence