Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nekoncentrovaná kultura pro výrobu jogurtového výrobku se sníženým obsahem kyseliny D(-) mléčné

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFNEJOG10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FNEJOG10 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/10:ZFNONC10

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nekoncentrovaná kultura pro výrobu jogurtového výrobku se sníženým obsahem kyseliny D(-) mléčné

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká nekoncentrované kultury pro výrobu jogurtového výrobku se sníženým obsahem kyseliny D(-) mléčné, který je vhodný zejména jako součást dětské výživy, stravy seniorů, nebo pacientů s onemocněním tenkého střeva a ledvin. Nekoncentrovaná kultura na bázi mléka a mléčných produktů může být ve formě tekuté, mražené nebo lyofilizované, přičemž je tvořena dvěma oddělenými částmi v optimálním poměru. Jedna část obsahuje bakterie Str. thermophilus, druhá Lb. delbrueckii ssp. bulgaricus. Kultura může obsahovat navíc další mikroorganismy, zejména probiotické.

  • Název v anglickém jazyce

    Non-concentrated culture for production of yoghurt product with reduced content of D(-)-lactic acid

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution is related to non-concentrated culture for production of yoghurt product with reduced content of D(-)-lactic acid that is suitable especially as a part of babies´ and children´s nutrition, nutrition of elderly people and patients withdiseases of small intestine or kidneys. Non-concentrated culture based on milk and milk products can be in a liquid, frozen or freeze-dried form. It is composed of two separated parts in optimal ratio. One part contains Str. thermophilus, the other Lb. delbrueckii ssp. bulgaricus. Culture can contain additional micro-organisms, especially probiotic.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    21586

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence