Tvrdý tvaroh s obsahem probiotických bakterií
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFTVARH10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FTVARH10 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Tvrdý tvaroh s obsahem probiotických bakterií
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká tvrdého tvarohu s probiotickými bakteriemi. Dosud se tento výrobek, který má vysoce dietetické účinky na lidský organismus, nevyráběl. Tento typ výrobku chybí běžným konzumentům na trhu jako vysoce dietní výživa na bázi mléčné bílkoviny. Tvrdý tvaroh s obsahem probiotických bakterií, podle tohoto užitného vzoru, obsahuje bifidobakterie, nebo laktobacily, nebo Ent.faecium v koncentraci minimálně 106/1 g. Výrobek dále obsahuje kmen rodu Lactococcus s tvorbou nizinu, syrovátkové bílkoviny, vlákninu a omega-3 polynenasycené mastné kyseliny. Probiotické bakterie mají imunomodulační účinky a ve střevech potlačují růst patogenních mikroorganismů.
Název v anglickém jazyce
Hard curd with probiotic bacteria
Popis výsledku anglicky
Technical solution is related to hard curd with probiotic bacteria. Hitherto this product with high dietetic effects on human organism was not manufactured. This type of product is missing on a market for common consumers as a high dietetic nutrition based on milk proteins. Hard curd with probiotic bacteria, according to this utility model, contains bifidobacteria or lactobacilli or Ent. faecium in concentration minimally 106/1 g. The product contains nisin-producing strain of Lactococcus, whey proteins, dietary fiber and omega-3 polyunsaturated fatty acids. Probiotic bacteria have immuno-modulatory effect and can inhibit growth of pathogenic micro-organisms in the intestine.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
21036
Vydavatel
—
Název vydavatele
—
Místo vydání
—
Stát vydání
—
Datum přijetí
—
Název vlastníka
MILCOM a.s., Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence