Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Tvrdý tvaroh s obsahem probiotických bakterií

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFTVARH10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FTVARH10 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Tvrdý tvaroh s obsahem probiotických bakterií

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká tvrdého tvarohu s probiotickými bakteriemi. Dosud se tento výrobek, který má vysoce dietetické účinky na lidský organismus, nevyráběl. Tento typ výrobku chybí běžným konzumentům na trhu jako vysoce dietní výživa na bázi mléčné bílkoviny. Tvrdý tvaroh s obsahem probiotických bakterií, podle tohoto užitného vzoru, obsahuje bifidobakterie, nebo laktobacily, nebo Ent.faecium v koncentraci minimálně 106/1 g. Výrobek dále obsahuje kmen rodu Lactococcus s tvorbou nizinu, syrovátkové bílkoviny, vlákninu a omega-3 polynenasycené mastné kyseliny. Probiotické bakterie mají imunomodulační účinky a ve střevech potlačují růst patogenních mikroorganismů.

  • Název v anglickém jazyce

    Hard curd with probiotic bacteria

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution is related to hard curd with probiotic bacteria. Hitherto this product with high dietetic effects on human organism was not manufactured. This type of product is missing on a market for common consumers as a high dietetic nutrition based on milk proteins. Hard curd with probiotic bacteria, according to this utility model, contains bifidobacteria or lactobacilli or Ent. faecium in concentration minimally 106/1 g. The product contains nisin-producing strain of Lactococcus, whey proteins, dietary fiber and omega-3 polyunsaturated fatty acids. Probiotic bacteria have immuno-modulatory effect and can inhibit growth of pathogenic micro-organisms in the intestine.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    21036

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    MILCOM a.s., Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence