Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vybrané poznatky v oblasti mikrobiologie syrového kravského mléka v ČR

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AJSYRML11" target="_blank" >RIV/26722861:_____/11:JSYRML11 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2011/125_s._iv-ix.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2011/125_s._iv-ix.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vybrané poznatky v oblasti mikrobiologie syrového kravského mléka v ČR

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Literární přehled shrnuje výsledky a poznatky v oblasti mikrobiologické kvality syrového kravského mléka v ČR v letech 2008-2010, a to zejména: Monitoring mikrobiologické kvality mléka ke zjištění užitkovosti dojnic a proplácení mléka Studium skupin patogenních a technologicky nežádoucích mikroorganismů, zejména rodů Bacillus, Listeria, Mycoplasma, Enterococcus, Staphylococcus. Výzkumné instituce ve spolupráci s mlékárenskými společnostmi řešily problémy spojené s výskytem, pomnožováním, detekcí a stanovením výše uvedených rodů mikroorganismů a dále také postupy účinné desinfekce a čištění. Výběr vhodných mikrobiálních kmenů kontaminující mikroflóry jako vhodných matric vzorků pro referenční a instrumentální mikrobiologické metody.

  • Název v anglickém jazyce

    Selected findings in the field of raw cow milk microbiology in the CR

  • Popis výsledku anglicky

    The literature review summarizes the results and findings in the field of the microbiological quality of raw cow milk in the CR in 2008-2010. These include: Monitoring of microbiological quality of raw milk to determine milk production and milk payment.Studies of pathogenic and technologically undesirable microorganisms especially of genera Bacillus, Listeria, Mycoplasma, Enterococcus, Staphylococcus. Research institutions in cooperation with dairy companies solved the problems associated with the occurrence, propagation, detection and determination of the above genera of microorganisms and procedures for effective disinfection and cleaning. Selection of suitable microbial strains of contaminating microflora as a suitable matrix reference samples forreference and instrumental microbiological methods.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2011

  • Číslo periodika v rámci svazku

    125

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    "iv"-"x"

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus