Vybrané poznatky v oblasti mikrobiologie syrového kravského mléka v ČR
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F11%3AJSYRML11" target="_blank" >RIV/26722861:_____/11:JSYRML11 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2011/125_s._iv-ix.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2011/125_s._iv-ix.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vybrané poznatky v oblasti mikrobiologie syrového kravského mléka v ČR
Popis výsledku v původním jazyce
Literární přehled shrnuje výsledky a poznatky v oblasti mikrobiologické kvality syrového kravského mléka v ČR v letech 2008-2010, a to zejména: Monitoring mikrobiologické kvality mléka ke zjištění užitkovosti dojnic a proplácení mléka Studium skupin patogenních a technologicky nežádoucích mikroorganismů, zejména rodů Bacillus, Listeria, Mycoplasma, Enterococcus, Staphylococcus. Výzkumné instituce ve spolupráci s mlékárenskými společnostmi řešily problémy spojené s výskytem, pomnožováním, detekcí a stanovením výše uvedených rodů mikroorganismů a dále také postupy účinné desinfekce a čištění. Výběr vhodných mikrobiálních kmenů kontaminující mikroflóry jako vhodných matric vzorků pro referenční a instrumentální mikrobiologické metody.
Název v anglickém jazyce
Selected findings in the field of raw cow milk microbiology in the CR
Popis výsledku anglicky
The literature review summarizes the results and findings in the field of the microbiological quality of raw cow milk in the CR in 2008-2010. These include: Monitoring of microbiological quality of raw milk to determine milk production and milk payment.Studies of pathogenic and technologically undesirable microorganisms especially of genera Bacillus, Listeria, Mycoplasma, Enterococcus, Staphylococcus. Research institutions in cooperation with dairy companies solved the problems associated with the occurrence, propagation, detection and determination of the above genera of microorganisms and procedures for effective disinfection and cleaning. Selection of suitable microbial strains of contaminating microflora as a suitable matrix reference samples forreference and instrumental microbiological methods.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlékařské listy
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Svazek periodika
2011
Číslo periodika v rámci svazku
125
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
"iv"-"x"
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—