Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vrstvený mléčný bonbon s probiotiky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZFBONB12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:ZFBONB12 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1886086&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1886086&lan=cs</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vrstvený mléčný bonbon s probiotiky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká mléčných bonbonů s probiotiky, které mají vrstvenou strukturu, lahodně mléčnou chuť a které obsahují nutričně hodnotné mléčné bílkoviny, minerální látky z mléka a živé probiotické kultury. Konzistence bonbonu je taková, že bonbonmůže být cucán, lízán nebo kousán, přičemž jeho vnější vrstva je více soudržná, zatímco vnitřní vrstva se rychleji rozpouští v ústech. Bonbon podle tohoto technického řešení je senzorickou alternativou k běžným ovocným bonbonům.

  • Název v anglickém jazyce

    Sandwiched milk confectionary with probiotics

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution is related to milk confectionary with probiotics which have sandwiched structure, delicious milk taste and contain milk proteins of high nutritional value, milk-born minerals and viable probiotic cultures. Texture of the sandwiched confectionary enables sucking, licking or biting while its outer layer is more cohesive and the inner one is dissolved in the mouth more quickly. Confectionary according to this technical solution is a sensory alternative to common fruit ones.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    24722

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence