Vrstvený mléčný bonbon s probiotiky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZFBONB12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:ZFBONB12 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1886086&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1886086&lan=cs</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vrstvený mléčný bonbon s probiotiky
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká mléčných bonbonů s probiotiky, které mají vrstvenou strukturu, lahodně mléčnou chuť a které obsahují nutričně hodnotné mléčné bílkoviny, minerální látky z mléka a živé probiotické kultury. Konzistence bonbonu je taková, že bonbonmůže být cucán, lízán nebo kousán, přičemž jeho vnější vrstva je více soudržná, zatímco vnitřní vrstva se rychleji rozpouští v ústech. Bonbon podle tohoto technického řešení je senzorickou alternativou k běžným ovocným bonbonům.
Název v anglickém jazyce
Sandwiched milk confectionary with probiotics
Popis výsledku anglicky
Technical solution is related to milk confectionary with probiotics which have sandwiched structure, delicious milk taste and contain milk proteins of high nutritional value, milk-born minerals and viable probiotic cultures. Texture of the sandwiched confectionary enables sucking, licking or biting while its outer layer is more cohesive and the inner one is dissolved in the mouth more quickly. Confectionary according to this technical solution is a sensory alternative to common fruit ones.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
24722
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence