Ochucující vanilkovo-ovocná složka s javorovým sirupem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F13%3ANE17" target="_blank" >RIV/26722861:_____/13:NE17 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=2036401&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=2036401&lan=cs</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ochucující vanilkovo-ovocná složka s javorovým sirupem
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení se týká složení ochucující složky do fermentovaných mléčných výrobků. Ochucující složka obsahuje ovoce, javorový sirup, vanilkové aroma, stabilizátory, regulátory kyselosti, vodu, a dále cukry, vanilkové lusky, suché skořápkové plody nebo ovocná aromata. Senzoricky aktivní látky obsažené v javorovém sirupu a vanilkovém ochucení mají synergický efekt.
Název v anglickém jazyce
Flavouring vanilla-fruit component with maple syrup
Popis výsledku anglicky
Technical solution is concerned with the composition of flavouring component for fermented dairy products. Flavouring component contains fruit, maple syrup, vanilla aroma, stabilizers, acidificators, water and moreover, sugars, vanilla beans, nuts or fruit aroma. Sensory active compounds present in maple syrup and in vanilla flavouring have synergic effect.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
26029
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence