Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of cultivation conditions on the growth of cultures and production of organic acids in ABT fermented milks

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F13%3ANE44" target="_blank" >RIV/26722861:_____/13:NE44 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of cultivation conditions on the growth of cultures and production of organic acids in ABT fermented milks

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This work is concerned with cultivation conditions (form of starter, inoculum, temperature and time of fermentation, enhanced non-fat milk dry matter or addition of whey protein concentrate) and their influence on quality of milk fermented by Lactobacillus acidophilus CCDM 151, Bifidobacterium sp. CCDM 94 and Streptococcus thermophilus CCDM 144. The tests were performed in sterile skimmed milk with addition of 2 % yeast extract for lactobacilli and bifidobacteria. Density of starter microorganisms, pH and concentration of L(+)-lactic acid, D(-)-lactic acid and acetic acid were evaluated.Organic acids were analyzed by electrophoresis and by the enzymatic method.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of cultivation conditions on the growth of cultures and production of organic acids in ABT fermented milks

  • Popis výsledku anglicky

    This work is concerned with cultivation conditions (form of starter, inoculum, temperature and time of fermentation, enhanced non-fat milk dry matter or addition of whey protein concentrate) and their influence on quality of milk fermented by Lactobacillus acidophilus CCDM 151, Bifidobacterium sp. CCDM 94 and Streptococcus thermophilus CCDM 144. The tests were performed in sterile skimmed milk with addition of 2 % yeast extract for lactobacilli and bifidobacteria. Density of starter microorganisms, pH and concentration of L(+)-lactic acid, D(-)-lactic acid and acetic acid were evaluated.Organic acids were analyzed by electrophoresis and by the enzymatic method.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů