Influence of cultivation conditions on the growth of cultures and production of organic acids in ABT fermented milks
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F13%3ANE44" target="_blank" >RIV/26722861:_____/13:NE44 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Influence of cultivation conditions on the growth of cultures and production of organic acids in ABT fermented milks
Popis výsledku v původním jazyce
This work is concerned with cultivation conditions (form of starter, inoculum, temperature and time of fermentation, enhanced non-fat milk dry matter or addition of whey protein concentrate) and their influence on quality of milk fermented by Lactobacillus acidophilus CCDM 151, Bifidobacterium sp. CCDM 94 and Streptococcus thermophilus CCDM 144. The tests were performed in sterile skimmed milk with addition of 2 % yeast extract for lactobacilli and bifidobacteria. Density of starter microorganisms, pH and concentration of L(+)-lactic acid, D(-)-lactic acid and acetic acid were evaluated.Organic acids were analyzed by electrophoresis and by the enzymatic method.
Název v anglickém jazyce
Influence of cultivation conditions on the growth of cultures and production of organic acids in ABT fermented milks
Popis výsledku anglicky
This work is concerned with cultivation conditions (form of starter, inoculum, temperature and time of fermentation, enhanced non-fat milk dry matter or addition of whey protein concentrate) and their influence on quality of milk fermented by Lactobacillus acidophilus CCDM 151, Bifidobacterium sp. CCDM 94 and Streptococcus thermophilus CCDM 144. The tests were performed in sterile skimmed milk with addition of 2 % yeast extract for lactobacilli and bifidobacteria. Density of starter microorganisms, pH and concentration of L(+)-lactic acid, D(-)-lactic acid and acetic acid were evaluated.Organic acids were analyzed by electrophoresis and by the enzymatic method.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů