Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sýr Akawi s obsahem syrovátkových bílkovin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23SA47" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#SA47 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027682.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027682.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sýr Akawi s obsahem syrovátkových bílkovin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Podstata technického řešení sýr akawi s obsahem syrovátkových bílkovin spočívá v tom, že směs pro přípravu sýra akawi obsahuje 5 až 15 % hmotn. zahuštěné syrovátky, dále obsahuje zákys mezofilních bakterií mléčného kysání v dávce 0,01 až 5% hmot., dále obsahuje protektivní kmen CCDM 731 Lactoccocus lactis subsp. lactis přidaný v mléčném zákysu v množství 3% hmotn. v denzitě 106 a zbytek do 100% hmotn. tvoří mléčný základ s obsahem 8,2 až 15 % hmotn. tukuprosté sušiny. Sýr akawi dále obsahuje ?-3 nenasycené mastné kyseliny v množství 0,5% hmotn.. K největším přednostem sýra akawi podle tohoto technického řešení patří to, že se zvýší zdravotní benefit výrobku. Dále se ve výrobku pozitivně uplatňují emulgační a stabilizační vlastnosti syrovátky. Důležitýje i ekonomický přínos pro výrobce.Sýr Akawi s obsahem syrovátkových bílkovin má vyšší zdravotní benefit. Zanedbatelný není ani ekonomický přínos pro výrobce.

  • Název v anglickém jazyce

    Akawi cheese containing whey proteins

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution basis of akawi cheese with whey protein content consists in the fact that the mixture for making the akawi cheese consists of 5 to 15 %. concentrated whey, starter containing 0.01% to 5% lactic acid bacteria, futher starter of protective strain CCDM 731 Lactococcus lactis subsp. lactis 3% in dose 106 and the remainder to 100% forms a milk base containing from 8.2 to 15% non-fat dry matter. Cheese akawi futher contains ?-3 unsaturated fatty acids in amount 0.5 %. The akawi cheese according to this invention has positive emulsifying and stabilizing properties of whey protein. The akawi cheese with increased content of whey protein has a greater health benefit. It also has economic benefits for the producers.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    27682

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.,Mlékárna Olešnice, RMD

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence