Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sýr Akawi s obsahem syrovátkových bílkovin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23SA71" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#SA71 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sýr Akawi s obsahem syrovátkových bílkovin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technologie sýru akawi s obsahem syrovátkových bílkovin spočívá v tom, že směs pro přípravu sýra akawi obsahuje 5 až 15 % hmotn. zahuštěné syrovátky, dále obsahuje zákys mezofilních bakterií mléčného kysání v dávce 0,01 až 5% hmot., dále obsahuje protektivní kmen CCDM 731 Lactoccocus lactis subsp. lactis přidaný v mléčném zákysu v množství 3% hmotn. v denzitě 106 a zbytek do 100% hmotn. tvoří mléčný základ s obsahem 8,2 až 15 % hmotn. tukuprosté sušiny. Sýr akawi dále obsahuje ?-3 nenasycené mastné kyseliny v množství 0,5% hmotn.. K největším přednostem sýra akawi podle tohoto technického řešení patří to, že se zvýší zdravotní benefit výrobku. Dále se ve výrobku pozitivně uplatňují emulgační a stabilizační vlastnosti syrovátky. Důležitý je i ekonomickýpřínos pro výrobce.Sýr Akawi s obsahem syrovátkových bílkovin má vyšší zdravotní benefit. Zanedbatelný není ani ekonomický přínos pro výrobce.

  • Název v anglickém jazyce

    Akawi cheese containing whey proteins

  • Popis výsledku anglicky

    Technology of akawi cheese with whey protein content consists in the fact that the mixture for making the akawi cheese consists of 5 to 15 %. concentrated whey, starter containing 0.01% to 5% lactic acid bacteria, futher starter of protective strain CCDM731 Lactococcus lactis subsp. lactis 3% in dose 106 and the remainder to 100% forms a milk base containing from 8.2 to 15% non-fat dry matter. Cheese akawi futher contains ?-3 unsaturated fatty acids in amount 0.5 %. The akawi cheese according to this invention has positive emulsifying and stabilizing properties of whey protein. The akawi cheese with increased content of whey protein has a greater health benefit. It also has economic benefits for the producers.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Akawi

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Druhým vlastníkem výsledku je Mlékárna Olešnice RMD (IČO: 48911020). Technologie uplatněna v Mlékárně Olešnice RMD, IČO: 489 11 020, licenční smlouva uzavřena 15.12.2014

  • Ekonomické parametry

    předpokládá se roční úspora 1600000 Kč

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Mlékárna Olešnice RMD

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem