Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23SA48" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#SA48 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027597.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027597.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kozí jogurt se zvýšenou viskozitou bez zahuštění a stabilizátorů
Popis výsledku v původním jazyce
Kozí jogurt má přirozeně odlišnou konzistenci od jogurtů z kravského mléka? nízká viskozita, nízká pevnost sraženiny ve srovnání s konzistencí jogurtu z kravského mléka, což je dáno rozdílným složení mléčných proteinů. Výrobci kozích jogurtů k dosažení obdobné konzistence jako je u jogurtu kravského používají preparáty na bázi škrobu nebo želatiny, a nebo jiná zahušťovadla. Nové technické řešení je založenove výběru a aplikaci vhodných kmenů jogurtových bakterií se zvýšenou produkcí exopolysacharidů dokozího mléka.
Název v anglickém jazyce
Goat yoghurt with increased viscosity without thickening and stabilizers
Popis výsledku anglicky
Goat yogurt has naturally different consistency- low viscosity, low strength of the clot as compared with the consistency of yogurt from cow's milk, which is due to differences in the composition of milk proteins. Manufacturers of goat yogurt to achievea similar consistency as cows yogurt use preparations based on starch or gelatin, or other thickening agents. New technical solution is based on the selection and application of appropriate yogurt bacteria strains with increased production of exopolysaccharides in goat milk.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210093" target="_blank" >QJ1210093: Nové metody pro výrobu, kontrolu kvality a účinků probiotických potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
27597
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.,Biofarma DoRa
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence