Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sycený syrovátkový nápoj oxidem uhličitým

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23ZI75" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#ZI75 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027612.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0027/uv027612.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sycený syrovátkový nápoj oxidem uhličitým

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení se týká syceného syrovátkového nápoje oxidem uhličitým s přídavkem fruktooligosacharidů, jehož podstatnou složkou je sladká nebo kyselá ovčí či kozí, popřípadě kravská syrovátka, s přídavkem džusu, ovocné šťávy nebo aroma, obohacené o prebiotika, vitamíny a minerální látky. Konzument získává zdravotní benefity v podobě sérových bílkovin resp. esenciálních aminokyselin a nutričně významných minerálních látek a vitamínů. Jedná se o nealkoholický perlivý nápoj vhodný pro konzumenty v jakémkoli věku.

  • Název v anglickém jazyce

    Carbonated Whey drink

  • Popis výsledku anglicky

    Technical solution deals with whey drink carbonated by carbon dioxide with added fructo-oligo-sacharids. Its important part is sweet or sour sheep or goat or possibly cow whey with added juice, fruit juice or aroma enriched by prebiotics, vitamins and minerals. The consumer gets health benefits in the shape of serum proteins or more precisely of essential amino acids and nutritiously important minerals and vitamins. It is a non-alcoholic sparkling drink appropriate for consumers of all ages.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210093" target="_blank" >QJ1210093: Nové metody pro výrobu, kontrolu kvality a účinků probiotických potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    27612

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence