Technologie výroby syrovátkového nápoje z kyselé syrovátky a jablečného koncentrátu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000001" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000001 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie výroby syrovátkového nápoje z kyselé syrovátky a jablečného koncentrátu
Popis výsledku v původním jazyce
Jedná se o syrovátkový nápoj ochucený jablečným koncentrátem, který dodává nápoji chuť jablečného džusu a v kombinaci s kyselou syrovátkou, působí příznivě pro organismus konzumenta. Syrovátka obsahuje vitamíny skupiny B, minerální látky, mezi nimiž je hlavně zastoupen hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík, zinek. Významný je i obsah dobře stravitelných syrovátkových bílkovin a laktózy.
Název v anglickém jazyce
Production Technology of Whey Drinks from Acid Whey and Apple Concentrate
Popis výsledku anglicky
This is a whey drink flavored apple concentrate, which supplies the beverage taste of apple juice and in combination with acid whey, acts favorably for the organism consumer. Whey contains B group vitamins, minerals, among which are mainly represented by magnesium, phosphorus, calcium, potassium, sodium, zinc. Important is the content of easily digestible whey protein and lactose.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Jablečný syrovátkový nápoj
Číselná identifikace
—
Technické parametry
smlouva s školním statkem Plasy - Babina, s.r.o.
Ekonomické parametry
zvýšení prodeje syrovátky z faremní výroby, zvýšení prodejní ceny syrovátky, rozšíření sortimentu faremní mlékárny
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26772286
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—