Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie výroby syrovátkového nápoje z kyselé syrovátky a jablečného koncentrátu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000001" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000001 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie výroby syrovátkového nápoje z kyselé syrovátky a jablečného koncentrátu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jedná se o syrovátkový nápoj ochucený jablečným koncentrátem, který dodává nápoji chuť jablečného džusu a v kombinaci s kyselou syrovátkou, působí příznivě pro organismus konzumenta. Syrovátka obsahuje vitamíny skupiny B, minerální látky, mezi nimiž je hlavně zastoupen hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík, zinek. Významný je i obsah dobře stravitelných syrovátkových bílkovin a laktózy.

  • Název v anglickém jazyce

    Production Technology of Whey Drinks from Acid Whey and Apple Concentrate

  • Popis výsledku anglicky

    This is a whey drink flavored apple concentrate, which supplies the beverage taste of apple juice and in combination with acid whey, acts favorably for the organism consumer. Whey contains B group vitamins, minerals, among which are mainly represented by magnesium, phosphorus, calcium, potassium, sodium, zinc. Important is the content of easily digestible whey protein and lactose.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Jablečný syrovátkový nápoj

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    smlouva s školním statkem Plasy - Babina, s.r.o.

  • Ekonomické parametry

    zvýšení prodeje syrovátky z faremní výroby, zvýšení prodejní ceny syrovátky, rozšíření sortimentu faremní mlékárny

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26772286

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem