Technologie výroby syrovátkové limonády z kyselé kravské a kozí faremní syrovátky ochucené ovocným koncentrátem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000002" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000002 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie výroby syrovátkové limonády z kyselé kravské a kozí faremní syrovátky ochucené ovocným koncentrátem
Popis výsledku v původním jazyce
Jedná se o perlivý nápoj z kyselé kravské nebo kozí syrovátky, ochucený jahodovým, jablečným, nebo zázvorovým koncentrátem. Chuťové vlastnosti jsou specifickým spojením chuti ovoce v kombinaci s chutí kyselé syrovátky. Je všeobecně známo, že konzumace syrovátky přináší konzumentu spoustu zdravotních benefitů, spojených s jejím složením. Syrovátka obsahuje vitamíny skupiny B, minerální látky, mezi nimiž je hlavně zastoupen hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík, zinek. Významný je i obsah dobře stravitelných syrovátkových bílkovin a laktózy. Nápoj přispívá k revitalizaci organismu a doplnění deficitu minerálních látek, tekutin a energie. Neobsahuje umělá aroma a obsahuje pouze přírodní komponenty.
Název v anglickém jazyce
Production Technology of Whey Lemonade from Cow and Goat Farm Acid Whey Flavored Fruit Concentrate
Popis výsledku anglicky
This is a carbonated drink fermented cow's or goat's whey, flavored with strawberry, apple, ginger or concentrate. Taste qualities are specific combining fruit flavors, in combination with the taste of acid whey. It is well known that consumption of whey provides consumers with various health benefits associated with its composition. Whey contains B group vitamins, minerals, among which are mainly represented by magnesium, phosphorus, calcium, potassium, sodium, zinc. Important is the content of easily digestible whey protein and lactose. The drink helps to revitalize the body and complement deficiency of minerals, fluids and energy. No artificial flavors, and contains only natural ingredients.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210302" target="_blank" >QJ1210302: Technologické postupy a složení mléčných výrobků umožňující prodloužení údržnosti, zvýšení bezpečnosti nebo zvýšení nutričních a zdravotních benefitů prostřednictvím bioaktivních látek přirozeně se vyskytujících v potravinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Faremní syrovátková limonáda
Číselná identifikace
—
Technické parametry
smlouva s ekofarmou Šťastná koza
Ekonomické parametry
zvýšení prodeje syrovátky z faremní výroby, zvýšení prodejní ceny syrovátky, rozšíření sortimentu faremní mlékárny
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26772286
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—