Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Utilisation of steviol glycosides from Stevia rebaudiana (Bertoni) by lactobacilli and bifidobacteria in in vitro conditions

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3AKU27" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:KU27 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/14:64296

  • Výsledek na webu

    <a href="http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs12223-013-0291-1" target="_blank" >http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs12223-013-0291-1</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s12223-013-0291-1" target="_blank" >10.1007/s12223-013-0291-1</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Utilisation of steviol glycosides from Stevia rebaudiana (Bertoni) by lactobacilli and bifidobacteria in in vitro conditions

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In the current study, eight strains of bifidobacteria and seven strains of lactobacilli were tested for their ability to grow in the presence of rebaudioside A and steviol glycosides from the sweetener Natusweet M001 originating from herb Stevia rebaudiana (Bertoni). Based on the evaluation of bacterial density and pH values in our in vitro study, it was found that lactobacilli and bifidobacteria tested were able to utilise steviol glycosides as a carbon source only to a very limited extent. We concluded that the suggested prebiotic effect was not confirmed.

  • Název v anglickém jazyce

    Utilisation of steviol glycosides from Stevia rebaudiana (Bertoni) by lactobacilli and bifidobacteria in in vitro conditions

  • Popis výsledku anglicky

    In the current study, eight strains of bifidobacteria and seven strains of lactobacilli were tested for their ability to grow in the presence of rebaudioside A and steviol glycosides from the sweetener Natusweet M001 originating from herb Stevia rebaudiana (Bertoni). Based on the evaluation of bacterial density and pH values in our in vitro study, it was found that lactobacilli and bifidobacteria tested were able to utilise steviol glycosides as a carbon source only to a very limited extent. We concluded that the suggested prebiotic effect was not confirmed.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Folia microbiologica

  • ISSN

    0015-5632

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    251-255

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus