Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití koncentrátu syrovátkových bílkovin a koncentrátu všech bílkovin mléka z ultrafiltrace syrovátky nebo mléka ke zlepšení výtěžnosti výroby tvarohů a jogurtů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000092" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000092 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.czemp.cz/" target="_blank" >http://www.czemp.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití koncentrátu syrovátkových bílkovin a koncentrátu všech bílkovin mléka z ultrafiltrace syrovátky nebo mléka ke zlepšení výtěžnosti výroby tvarohů a jogurtů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly získány poznatky z ultrafiltrace různých druhů syrovátky a odstředěného mléka. Ultrafiltrace byly optimalizovány za účelem dosažení co nejvyšší koncentrace bílkovin v retentátu, který byl použit k částečné nebo úplné náhradě mléka při laboratorní výrobě jogurtu, tvarohu nebo jogurtu řeckého typu. Výrobky lépe vázaly vodu ve srovnání s kontrolou a měly stejné senzorické vlastnosti. Výtěžnost tvarohu byla dobrá.

  • Název v anglickém jazyce

    The use of whey proteins and complete milk proteins concentrate aimed by the ultrafiltration of whey or milk to improve the yield of quarg and yoghurt production

  • Popis výsledku anglicky

    The knowledge from ultrafiltration of various types of whey and skim milk was obtained. The ultrafiltrations have been optimized to achieve the highest protein concentration in the retentate that has been used to partially or completely replacement of milk in the laboratory production of yoghurt, quark or Greek-type of yoghurt. The products had better water binding compared to control and had the same sensory properties. Curd yield was good.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510341" target="_blank" >QJ1510341: Nové technologické postupy s využitím membránových procesů poskytující nové potravinářské produkty se zlepšenými nutričními a uživatelskými vlastnostmi</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů