Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Probiotický přípravek sušený se zvlhčujícím efektem pro speciální aplikace

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000030" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000030 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/17:00000690

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/webapp/webapp.pts.det?xprim=10084500&lan=cs&s_majs=&s_puvo=%25%C5%A0alakov%C3%A1%25&s_naze=&s_anot=" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/webapp/webapp.pts.det?xprim=10084500&lan=cs&s_majs=&s_puvo=%25%C5%A0alakov%C3%A1%25&s_naze=&s_anot=</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Probiotický přípravek sušený se zvlhčujícím efektem pro speciální aplikace

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Probiotický přípravek sušený se zvlhčujícím efektem pro speciální aplikace na sliznici nosu a nosohltanu obsahuje probiotický premix z kmenů Lbc. acidophilus a Lbc. helveticus ve vyrovnaném poměru v denzitě 106 až 109 v jednom gramu výrobku v matrici na bázi mléčných složek s obsahem 30 až 60 % hmotn. mléčného tuku. Probiotický přípravek dále obsahuje další druhy bakterií rodu Lactobacillus a bifidobakterií v denzitě 106 až 108 v jednom gramu výrobku, nebo sójový lecitin 0,1 až 6 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo omega 3 polynenasycené mastné kyseliny 0,1 až 2 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo pupálkový olej 0,1 až 4 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo brutnákový olej 0,1 až 4 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo podzemnicový olej 0,1 až 4 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo řepkový olej 0,1 až 4 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo slunečnicový olej 0,1 až 4 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo sójový olej 0,1 až 4 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo olivový olej 0,1 až 4 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo sladkou syrovátku 0,1 až 5 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo koncentrát proteinů ze syrovátky 0,1 až 5 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo aroma 0,01 až 1 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo antioxidanty vitamin A, vitamin E a vitamin C ve směsi 0,001 až 1 % hmotn. v jednom gramu výrobku.

  • Název v anglickém jazyce

    A dried probiotic preparation with the moisturizing effect for special applications

  • Popis výsledku anglicky

    The dried probiotic preparation with the moisturizing effect for special applications on the mucosa of the nose and the nasopharynx contains a probiotic premix of strains of Lbc. acidophilus and Lbc. helveticus in a balanced ratio in the density of 10 sup 6 to 10 sup 9 in one gram of the product in the matrix on the basis of milk components with the content of 30 to 60 % of the weight of milk fat. The probiotic preparation further contains other species of Lactobacillus and bifidobacteria in the density of 10 sup 6 to 10 sup 8 in one gram of the product, or soya lecithin 0.1 to 6 % of the weight in one gram of the product, or omega 3 polyunsaturated fatty acids 0.1 to 2 % of the weight in one gram of the product, or evening primrose oil 0.1 to 4 % of the weight in one gram of the product, or borage oil 0.1 to 4 % of the weight in one gram of the product, or groundnut oil 0.1 to 4 % of the weight in one gram of the product, or rapeseed oil 0.1 to 4 % of the weight in one gram of the product, or sunflower oil 0.1 to 4 % of the weight in one gram of the product, or soybean oil 0.1 to 4 % of the weight in one gram of the product, or olive oil 0.1 to 4 % of the weight in one gram of the product, or sweet whey 0.1 to 5 % of the weight in one gram of the product, or whey protein concentrate 0.1 to 5 % of the weight in one gram of the product, or aroma 0.01 to 1 % of the weight in one gram of the product, or antioxidants vitamin A, vitamin E and vitamin C in the mixture of 0.001 to 1 % of the weight in one gram of the product.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210093" target="_blank" >QJ1210093: Nové metody pro výrobu, kontrolu kvality a účinků probiotických potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    306548

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    20. 1. 2017

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., UK V Praze,2.lékařská fakulta,pracoviště ORL,klinika FN Motol, Výzkumný ústav potravinářský v.v.i.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence