Probiotický přípravek sušený se zvlhčujícím efektem pro speciální aplikace
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000030" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000030 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/17:00000690
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/webapp/webapp.pts.det?xprim=10084500&lan=cs&s_majs=&s_puvo=%25%C5%A0alakov%C3%A1%25&s_naze=&s_anot=" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/webapp/webapp.pts.det?xprim=10084500&lan=cs&s_majs=&s_puvo=%25%C5%A0alakov%C3%A1%25&s_naze=&s_anot=</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Probiotický přípravek sušený se zvlhčujícím efektem pro speciální aplikace
Popis výsledku v původním jazyce
Probiotický přípravek sušený se zvlhčujícím efektem pro speciální aplikace na sliznici nosu a nosohltanu obsahuje probiotický premix z kmenů Lbc. acidophilus a Lbc. helveticus ve vyrovnaném poměru v denzitě 106 až 109 v jednom gramu výrobku v matrici na bázi mléčných složek s obsahem 30 až 60 % hmotn. mléčného tuku. Probiotický přípravek dále obsahuje další druhy bakterií rodu Lactobacillus a bifidobakterií v denzitě 106 až 108 v jednom gramu výrobku, nebo sójový lecitin 0,1 až 6 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo omega 3 polynenasycené mastné kyseliny 0,1 až 2 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo pupálkový olej 0,1 až 4 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo brutnákový olej 0,1 až 4 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo podzemnicový olej 0,1 až 4 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo řepkový olej 0,1 až 4 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo slunečnicový olej 0,1 až 4 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo sójový olej 0,1 až 4 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo olivový olej 0,1 až 4 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo sladkou syrovátku 0,1 až 5 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo koncentrát proteinů ze syrovátky 0,1 až 5 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo aroma 0,01 až 1 % hmotn. v jednom gramu výrobku, nebo antioxidanty vitamin A, vitamin E a vitamin C ve směsi 0,001 až 1 % hmotn. v jednom gramu výrobku.
Název v anglickém jazyce
A dried probiotic preparation with the moisturizing effect for special applications
Popis výsledku anglicky
The dried probiotic preparation with the moisturizing effect for special applications on the mucosa of the nose and the nasopharynx contains a probiotic premix of strains of Lbc. acidophilus and Lbc. helveticus in a balanced ratio in the density of 10 sup 6 to 10 sup 9 in one gram of the product in the matrix on the basis of milk components with the content of 30 to 60 % of the weight of milk fat. The probiotic preparation further contains other species of Lactobacillus and bifidobacteria in the density of 10 sup 6 to 10 sup 8 in one gram of the product, or soya lecithin 0.1 to 6 % of the weight in one gram of the product, or omega 3 polyunsaturated fatty acids 0.1 to 2 % of the weight in one gram of the product, or evening primrose oil 0.1 to 4 % of the weight in one gram of the product, or borage oil 0.1 to 4 % of the weight in one gram of the product, or groundnut oil 0.1 to 4 % of the weight in one gram of the product, or rapeseed oil 0.1 to 4 % of the weight in one gram of the product, or sunflower oil 0.1 to 4 % of the weight in one gram of the product, or soybean oil 0.1 to 4 % of the weight in one gram of the product, or olive oil 0.1 to 4 % of the weight in one gram of the product, or sweet whey 0.1 to 5 % of the weight in one gram of the product, or whey protein concentrate 0.1 to 5 % of the weight in one gram of the product, or aroma 0.01 to 1 % of the weight in one gram of the product, or antioxidants vitamin A, vitamin E and vitamin C in the mixture of 0.001 to 1 % of the weight in one gram of the product.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210093" target="_blank" >QJ1210093: Nové metody pro výrobu, kontrolu kvality a účinků probiotických potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
306548
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
20. 1. 2017
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., UK V Praze,2.lékařská fakulta,pracoviště ORL,klinika FN Motol, Výzkumný ústav potravinářský v.v.i.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence