Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The anti-clostridial effect of lactococci and enterococci adjunct cultures in Dutch – type low scalded cheese: from selection to application

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000045" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000045 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The anti-clostridial effect of lactococci and enterococci adjunct cultures in Dutch – type low scalded cheese: from selection to application

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The lactococcal and enterococcal adjuncts with verified anticlostridial activity were successfully applied in the technology process of Dutch-type low-scalded cheese. The microbial status of experimental cheeses, physicochemical parameters and late blowing defects were evaluated on batches inoculated with Clostridium tyrobutyricum in comparison with non-inoculated controls and the application of nisin. Two strains (CCDM 731 and 71) belonging to Lactococcus lactis ssp. lactis had a significant anticlostridial effect comparable with nisin. In spite of the non-effective enterococci adjunct, both lactococcal strains effectively supported the fermentation and ripening process in combination with the commercial starter itself or in combination with nisin.

  • Název v anglickém jazyce

    The anti-clostridial effect of lactococci and enterococci adjunct cultures in Dutch – type low scalded cheese: from selection to application

  • Popis výsledku anglicky

    The lactococcal and enterococcal adjuncts with verified anticlostridial activity were successfully applied in the technology process of Dutch-type low-scalded cheese. The microbial status of experimental cheeses, physicochemical parameters and late blowing defects were evaluated on batches inoculated with Clostridium tyrobutyricum in comparison with non-inoculated controls and the application of nisin. Two strains (CCDM 731 and 71) belonging to Lactococcus lactis ssp. lactis had a significant anticlostridial effect comparable with nisin. In spite of the non-effective enterococci adjunct, both lactococcal strains effectively supported the fermentation and ripening process in combination with the commercial starter itself or in combination with nisin.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310256" target="_blank" >QJ1310256: Nové produkty na bázi mléka a obilovin pro potřeby lidské výživy s využitím biotechnologických postupů a mikroorganismů selektovaných pomocí genomických metod</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů