Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The anticlostridial effect of lactococcal and enterococcal adjunct starters in Dutch-type low scalded cheese

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F18%3AN0000085" target="_blank" >RIV/26722861:_____/18:N0000085 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/1471-0307.12508" target="_blank" >https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1111/1471-0307.12508</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/1471-0307.12508" target="_blank" >10.1111/1471-0307.12508</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The anticlostridial effect of lactococcal and enterococcal adjunct starters in Dutch-type low scalded cheese

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Lactococcal and enterococcal adjuncts with verified anticlostridial activity were successfully applied in the technology process of Dutch‐type low‐scalded cheese. The microbial status of experimental cheeses, physicochemical parameters and late blowing defects were evaluated for batches inoculated with Clostridium tyrobutyricum, and compared with noninoculated controls and the application of nisin. Two strains (CCDM 731 and CCDM 71) belonging to the species Lactococcus lactis subsp. lactis had significant anticlostridial effects which were comparable to nisin. Regardless of the noneffective enterococci adjunct, both lactococcal strains effectively supported the fermentation and ripening process in combination with the commercial starter itself or in combination with nisin.

  • Název v anglickém jazyce

    The anticlostridial effect of lactococcal and enterococcal adjunct starters in Dutch-type low scalded cheese

  • Popis výsledku anglicky

    Lactococcal and enterococcal adjuncts with verified anticlostridial activity were successfully applied in the technology process of Dutch‐type low‐scalded cheese. The microbial status of experimental cheeses, physicochemical parameters and late blowing defects were evaluated for batches inoculated with Clostridium tyrobutyricum, and compared with noninoculated controls and the application of nisin. Two strains (CCDM 731 and CCDM 71) belonging to the species Lactococcus lactis subsp. lactis had significant anticlostridial effects which were comparable to nisin. Regardless of the noneffective enterococci adjunct, both lactococcal strains effectively supported the fermentation and ripening process in combination with the commercial starter itself or in combination with nisin.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY

  • ISSN

    1364-727X

  • e-ISSN

    1471-0307

  • Svazek periodika

    71

  • Číslo periodika v rámci svazku

    S1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    107-119

  • Kód UT WoS článku

    000428328700012

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85044299323