Nejvýznamnější výsledky projektu QJ1210300 "Systémy jištění kvality a bezpečnosti mlékárenských výrobků vhodnými metodami aplikovatelnými v praxi"
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000054" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000054 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nejvýznamnější výsledky projektu QJ1210300 "Systémy jištění kvality a bezpečnosti mlékárenských výrobků vhodnými metodami aplikovatelnými v praxi"
Popis výsledku v původním jazyce
Jedná se o prezentaci nejvýznamnějších výsledků projektu QJ1210300 potenciálním uživatelům, především pracovníkům mlékáren, kteří se zúčastnili workshopu XX. DEN VÚM, 26. 4. 2017 v Praze. Pozornost byla zaměřena především na praktickou ukázku práce se softwarem STA4MIL PRO. Dále byly prezentovány metodiky pro izolaci DNA ze sýrů, rodově specifická PCR pro Acinetobacter sp., metodika nekultivační analýzy mikroflóry sýrů, metodika testování účinnosti sanitačních roztoků vůči perzistentním plísním, metoda identifikace mikroorganismů pomocí MALDI-TOF/MS, metodika imunochemické detekce enterotoxinů A a C produkovaných Staphylococcus aureus, a další.
Název v anglickém jazyce
The most important results of the project QJ1210300 "Protection systems of quality and safety of dairy products by means of suitable methods applicable in practice"
Popis výsledku anglicky
This result is a presentation of the most important results of project QJ1210300 to potential users, especially dairy employyes, who participated in workshop 20th Day of Dairy Research Institute, 26th April 2017, Prague. Attention was paied especially to the practical demonstration of STA4MIL PRO software. Moreover, these methodics were presented: isolation of DNA from cheeses, genera-specific PCR for Acinetobacter sp., non-cultivation analysis of cheese mikroflóra, testing of sanitary solutions efficiency against persistant moulds, identification of microorganisms using MALDI-TOF/MS, imunochemical detection of enterotoxins A and C produced by Staphylococcus aureus, and others.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210300" target="_blank" >QJ1210300: Systémy jištění kvality a bezpečnosti mlékárenských výrobků vhodnými metodami aplikovatelnými v praxi</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů