Zastoupení jednotlivých kaseinových frakcí v mléce malých přežvýkavců
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000058" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000058 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2017.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2017.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zastoupení jednotlivých kaseinových frakcí v mléce malých přežvýkavců
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek popisuje rozdíly v celkovém obsahu mléčných bílkovin, procentuálním zastoupení kaseinu v mléčných bílkovinách i v procentuálním zastoupení jednotlivých kaseinových frakcí ve stejné fázi laktace, a to nejen mezi kozím a ovčím mlékem, ale též mezi jednotlivými plemeny stejného druhu malých přežvýkavců a též i mezi stejnými plemeny malých přežvýkavců chovaných na různých farmách. Celkový obsah bílkovin v mléce, procentuální zastoupení kaseinu v mléčných bílkovinách i zastoupení jednotlivých kaseinových frakcí v kozím i ovčím mléce se v průběhu laktačního období měnily, větší variabilita byla pozorována v mléce ovčím
Název v anglickém jazyce
Representation of individual casein fractions in milk of small ruminants
Popis výsledku anglicky
Differences in total milk protein content, differences in the percentage representation of casein in milk protein, and also differences in percentage representation of individual casein fractions in the same stage of lactation, not only between the goat's and sheep's milk, but also between the various breeds of the same kind of small ruminants, and even between the same breeds of small ruminants reared on various farms were found. The total protein content of the milk, the percentage of casein in milk protein as well as representation of individual factions in goat's and sheep's milk were changed during the lactation period. Greater variability was observed in the sheep's milk.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510137" target="_blank" >QJ1510137: Výzkum faktorů ovlivňujících rentabilitu, kvalitu a bezpečnost mléka a mléčných produktů v chovech malých přežvýkavců v ČR</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů