Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zastoupení jednotlivých kaseinových frakcí v mléce malých přežvýkavců

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000058" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000058 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2017.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2017.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zastoupení jednotlivých kaseinových frakcí v mléce malých přežvýkavců

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek popisuje rozdíly v celkovém obsahu mléčných bílkovin, procentuálním zastoupení kaseinu v mléčných bílkovinách i v procentuálním zastoupení jednotlivých kaseinových frakcí ve stejné fázi laktace, a to nejen mezi kozím a ovčím mlékem, ale též mezi jednotlivými plemeny stejného druhu malých přežvýkavců a též i mezi stejnými plemeny malých přežvýkavců chovaných na různých farmách. Celkový obsah bílkovin v mléce, procentuální zastoupení kaseinu v mléčných bílkovinách i zastoupení jednotlivých kaseinových frakcí v kozím i ovčím mléce se v průběhu laktačního období měnily, větší variabilita byla pozorována v mléce ovčím

  • Název v anglickém jazyce

    Representation of individual casein fractions in milk of small ruminants

  • Popis výsledku anglicky

    Differences in total milk protein content, differences in the percentage representation of casein in milk protein, and also differences in percentage representation of individual casein fractions in the same stage of lactation, not only between the goat's and sheep's milk, but also between the various breeds of the same kind of small ruminants, and even between the same breeds of small ruminants reared on various farms were found. The total protein content of the milk, the percentage of casein in milk protein as well as representation of individual factions in goat's and sheep's milk were changed during the lactation period. Greater variability was observed in the sheep's milk.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510137" target="_blank" >QJ1510137: Výzkum faktorů ovlivňujících rentabilitu, kvalitu a bezpečnost mléka a mléčných produktů v chovech malých přežvýkavců v ČR</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů