Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mléčná zmrzlina z kozího a ovčího mléka se sníženým obsahem laktózy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000061" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000061 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mléčná zmrzlina z kozího a ovčího mléka se sníženým obsahem laktózy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mléčná zmrzlina z kozího nebo ovčího mléka má částečně rozštěpenou laktózu na glukózu a galaktózu. Může být vhodnou alternativou pro lidi trpící laktózovou intolerancí.

  • Název v anglickém jazyce

    Milk made from goat's milk and sheep's milk with reduced content lactose

  • Popis výsledku anglicky

    Milk made from goat or sheep's milk is partially split lactose for glucose and galactose. It may be a suitable alternative for people suffering from lactose intolerance.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510137" target="_blank" >QJ1510137: Výzkum faktorů ovlivňujících rentabilitu, kvalitu a bezpečnost mléka a mléčných produktů v chovech malých přežvýkavců v ČR</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Mléč. zmrzlina z KO a OV mlé. se sníž. obsah. lakt

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Smlouva o využití výsledků s Antonín Pudil (email: zmrzlinar@gmail.com), V zahrádkách 2026/2, Praha 3, 130 00, Cukrářství Pudilovi ze dne 3.10.2017.

  • Ekonomické parametry

    Předpokládaný objem produkce je odhadován na průměrnou hodnotu 100 kg ročně, což bude obnášet tržby okolo 50 tis. Kč ročně. Zisk je odhadován na přibližně 30 tis. Kč za 5 let. Dalším přínosem je zejména podpora agroturistiky rozšířením šíře nabídky lokálních faremních produktů.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem