Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Uspořádání Worshopu Nové poznatky v uplatnění membránových procesů v potravinářství, říjen 2017, Potravinářská komora ČR v Praze.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000065" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000065 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/28676092:_____/17:N0000023

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.czemp.cz/cs/aktuality/seminar-mempropo-2017-ukazal-vysledky-projektu-kusmem-0" target="_blank" >http://www.czemp.cz/cs/aktuality/seminar-mempropo-2017-ukazal-vysledky-projektu-kusmem-0</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Uspořádání Worshopu Nové poznatky v uplatnění membránových procesů v potravinářství, říjen 2017, Potravinářská komora ČR v Praze.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Seznámení účastníků projektu KUSmem a jiných zájemců s principy membránových procesů a jejich možným využitím v potravinářském průmyslu, především v mlékárenských a pekárenských výrobních podnicích. Řešení projektu rozděleno na 3 dílčí cíle: 1. Návrh technologie a sestavení receptury antifungálního přípravku pro pekárenství s využitím mikrofiltrace. 2. Návrh technologie elektrodialýzy pro zpracování syrovátky z výroby sýrů a tvarohů. 3. Využití ultrafiltrace k získání koncentrátů syrovátkoivých bílkovin nebo všech bílkovin mléka a jejich použití v recepturách funkčních potravin.

  • Název v anglickém jazyce

    Well-ordering of Workshop New knolidges in application membrain processis in food industry, October, 2017, Chamber of Food industry CZ in Prague

  • Popis výsledku anglicky

    Participants of the project KUSmem and other candidates were acquainted with the principles of membrane processes and their possible use in the food industry, mainly in dairy and bakery manufacturing companies. Project solution was divided into 3 sub-goals: 1. Technology design and build to the recipe, the antifungal product for the baking industry using microfiltration. 2. Technology design of electrodialysis for processing whey from the production of cheese and kinds of cheese. 3. The use of ultrafiltration to obtain whey-protein or total milk proteins concentrates and their use in the formulations of functional foods.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510341" target="_blank" >QJ1510341: Nové technologické postupy s využitím membránových procesů poskytující nové potravinářské produkty se zlepšenými nutričními a uživatelskými vlastnostmi</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Praha

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    25

  • Počet zahraničních účastníků

    3

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    EUR - Evropská akce