Uspořádání Worshopu Nové poznatky v uplatnění membránových procesů v potravinářství, říjen 2017, Potravinářská komora ČR v Praze.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F17%3AN0000065" target="_blank" >RIV/26722861:_____/17:N0000065 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/28676092:_____/17:N0000023
Výsledek na webu
<a href="http://www.czemp.cz/cs/aktuality/seminar-mempropo-2017-ukazal-vysledky-projektu-kusmem-0" target="_blank" >http://www.czemp.cz/cs/aktuality/seminar-mempropo-2017-ukazal-vysledky-projektu-kusmem-0</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Uspořádání Worshopu Nové poznatky v uplatnění membránových procesů v potravinářství, říjen 2017, Potravinářská komora ČR v Praze.
Popis výsledku v původním jazyce
Seznámení účastníků projektu KUSmem a jiných zájemců s principy membránových procesů a jejich možným využitím v potravinářském průmyslu, především v mlékárenských a pekárenských výrobních podnicích. Řešení projektu rozděleno na 3 dílčí cíle: 1. Návrh technologie a sestavení receptury antifungálního přípravku pro pekárenství s využitím mikrofiltrace. 2. Návrh technologie elektrodialýzy pro zpracování syrovátky z výroby sýrů a tvarohů. 3. Využití ultrafiltrace k získání koncentrátů syrovátkoivých bílkovin nebo všech bílkovin mléka a jejich použití v recepturách funkčních potravin.
Název v anglickém jazyce
Well-ordering of Workshop New knolidges in application membrain processis in food industry, October, 2017, Chamber of Food industry CZ in Prague
Popis výsledku anglicky
Participants of the project KUSmem and other candidates were acquainted with the principles of membrane processes and their possible use in the food industry, mainly in dairy and bakery manufacturing companies. Project solution was divided into 3 sub-goals: 1. Technology design and build to the recipe, the antifungal product for the baking industry using microfiltration. 2. Technology design of electrodialysis for processing whey from the production of cheese and kinds of cheese. 3. The use of ultrafiltration to obtain whey-protein or total milk proteins concentrates and their use in the formulations of functional foods.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510341" target="_blank" >QJ1510341: Nové technologické postupy s využitím membránových procesů poskytující nové potravinářské produkty se zlepšenými nutričními a uživatelskými vlastnostmi</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Praha
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
25
Počet zahraničních účastníků
3
Typ akce podle státní přísl. účastníků
EUR - Evropská akce