Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of selected conditions on demineralization of whey using ultra- and nanofiltration

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892885" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892885 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of selected conditions on demineralization of whey using ultra- and nanofiltration

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Whey is a product rising in a diary technology during cheese manufacturing and it is often considered as a waste, however it contains a lot of utilisable components like whey proteins or lactose. Whey manufacturing using membrane separation processes represents one of examples of waste and intermediate products' processing in food technology. The main aim of application of techniques such as nanofiltration and ultrafiltration is to obtain a material which could be further used in agricultural or food industry and reduce amount of waste products. These membrane processes are recently tested for whey purification and fractionation.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of selected conditions on demineralization of whey using ultra- and nanofiltration

  • Popis výsledku anglicky

    Whey is a product rising in a diary technology during cheese manufacturing and it is often considered as a waste, however it contains a lot of utilisable components like whey proteins or lactose. Whey manufacturing using membrane separation processes represents one of examples of waste and intermediate products' processing in food technology. The main aim of application of techniques such as nanofiltration and ultrafiltration is to obtain a material which could be further used in agricultural or food industry and reduce amount of waste products. These membrane processes are recently tested for whey purification and fractionation.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    7th International Congres of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Croatian Society of Food Technologists

  • ISBN

    978-953-99725-3-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    1-7

  • Název nakladatele

    Biotechnologists and Nutritionists

  • Místo vydání

    Záhřeb

  • Místo konání akce

    Opatija

  • Datum konání akce

    20. 9. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku