The effect of selected conditions on demineralization of whey using ultra- and nanofiltration
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892885" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892885 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of selected conditions on demineralization of whey using ultra- and nanofiltration
Popis výsledku v původním jazyce
Whey is a product rising in a diary technology during cheese manufacturing and it is often considered as a waste, however it contains a lot of utilisable components like whey proteins or lactose. Whey manufacturing using membrane separation processes represents one of examples of waste and intermediate products' processing in food technology. The main aim of application of techniques such as nanofiltration and ultrafiltration is to obtain a material which could be further used in agricultural or food industry and reduce amount of waste products. These membrane processes are recently tested for whey purification and fractionation.
Název v anglickém jazyce
The effect of selected conditions on demineralization of whey using ultra- and nanofiltration
Popis výsledku anglicky
Whey is a product rising in a diary technology during cheese manufacturing and it is often considered as a waste, however it contains a lot of utilisable components like whey proteins or lactose. Whey manufacturing using membrane separation processes represents one of examples of waste and intermediate products' processing in food technology. The main aim of application of techniques such as nanofiltration and ultrafiltration is to obtain a material which could be further used in agricultural or food industry and reduce amount of waste products. These membrane processes are recently tested for whey purification and fractionation.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
7th International Congres of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Croatian Society of Food Technologists
ISBN
978-953-99725-3-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
1-7
Název nakladatele
Biotechnologists and Nutritionists
Místo vydání
Záhřeb
Místo konání akce
Opatija
Datum konání akce
20. 9. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—