Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zpracování syrovátky pro potravinářské a nepotravinářské účely s použitím membránových procesů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F21%3AN0000068" target="_blank" >RIV/26722861:_____/21:N0000068 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zpracování syrovátky pro potravinářské a nepotravinářské účely s použitím membránových procesů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek na Wokshop byl zaměřen na presentaci výsledků projektů,které řešily využití mikrofiltace, ultrafiltrace a reversní osmosy při zpracování syrovátky. Byly presentovány materiálové bilance poloprovozních a provozních pokusů . Mikrofiltrace pro studenou sterilaci syrovátky před fermentací na kyselinu propionovou. Ultrafiltrace syrovátky pro zvýšení výtěžnosti výroby tvarohů. Reversní osmózy pro koncentraci syrovátky pro zvýšení výtěžnosti výroby tvarohů a využití kyselé syrovátky pro výrobu hydrogelů. Citace: Drbohlav J., Elich O., Šalaková A. : Zpracování syrovátky pro potravinářské a nepotravinářské účely s použitím membránových procesů. PP prezentace a příspěvek ve sborníku. Workshop MEMPROPO 2021, 14.10.2021, UTB ve Zlíně. Sborník Membránové procesy v mlékařství, str. 11–23. ISBN 978-80-907673-5-5, ISBN 978-80-88019-44-2

  • Název v anglickém jazyce

    Whey processing for food and non-food purposes using membrane processes

  • Popis výsledku anglicky

    The contribution to the Workshop was focused on the presentation of the results of projects that addressed the use of microfiltration, ultrafiltration and reverse osmosis in whey processing. Material balances of operational experiments were presented. Microfiltration for cold sterilization of whey before fermentation to propionic acid. Whey ultrafiltration to increase the yield of cottage cheese production. Reverse osmosis for whey concentration to increase the yield of cottage cheese production and the use of acid whey for hydrogel production. Citation: Drbohlav J., Elich O., Šalaková A. : Whey processing for food and non-food purposes using membrane processes. PP presentation and paper in the proceedings. Workshop MEMPROPO 2021, 14.10.2021, TBU in Zlín. Proceedings Membrane processes in dairy farming, pp. 11–23. ISBN 978-80-907673-5-5, ISBN 978-80-88019-44-2

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů