Zpracování syrovátky pro potravinářské a nepotravinářské účely s použitím membránových procesů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F21%3AN0000068" target="_blank" >RIV/26722861:_____/21:N0000068 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zpracování syrovátky pro potravinářské a nepotravinářské účely s použitím membránových procesů
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek na Wokshop byl zaměřen na presentaci výsledků projektů,které řešily využití mikrofiltace, ultrafiltrace a reversní osmosy při zpracování syrovátky. Byly presentovány materiálové bilance poloprovozních a provozních pokusů . Mikrofiltrace pro studenou sterilaci syrovátky před fermentací na kyselinu propionovou. Ultrafiltrace syrovátky pro zvýšení výtěžnosti výroby tvarohů. Reversní osmózy pro koncentraci syrovátky pro zvýšení výtěžnosti výroby tvarohů a využití kyselé syrovátky pro výrobu hydrogelů. Citace: Drbohlav J., Elich O., Šalaková A. : Zpracování syrovátky pro potravinářské a nepotravinářské účely s použitím membránových procesů. PP prezentace a příspěvek ve sborníku. Workshop MEMPROPO 2021, 14.10.2021, UTB ve Zlíně. Sborník Membránové procesy v mlékařství, str. 11–23. ISBN 978-80-907673-5-5, ISBN 978-80-88019-44-2
Název v anglickém jazyce
Whey processing for food and non-food purposes using membrane processes
Popis výsledku anglicky
The contribution to the Workshop was focused on the presentation of the results of projects that addressed the use of microfiltration, ultrafiltration and reverse osmosis in whey processing. Material balances of operational experiments were presented. Microfiltration for cold sterilization of whey before fermentation to propionic acid. Whey ultrafiltration to increase the yield of cottage cheese production. Reverse osmosis for whey concentration to increase the yield of cottage cheese production and the use of acid whey for hydrogel production. Citation: Drbohlav J., Elich O., Šalaková A. : Whey processing for food and non-food purposes using membrane processes. PP presentation and paper in the proceedings. Workshop MEMPROPO 2021, 14.10.2021, TBU in Zlín. Proceedings Membrane processes in dairy farming, pp. 11–23. ISBN 978-80-907673-5-5, ISBN 978-80-88019-44-2
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů