Milk protein analysis: An overview of the methods – development and application
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F19%3AN0000004" target="_blank" >RIV/26722861:_____/19:N0000004 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60076658:12220/19:43899660
Výsledek na webu
<a href="https://acta.mendelu.cz/media/pdf/actaun_2019067010345.pdf" target="_blank" >https://acta.mendelu.cz/media/pdf/actaun_2019067010345.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201967010345" target="_blank" >10.11118/actaun201967010345</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Milk protein analysis: An overview of the methods – development and application
Popis výsledku v původním jazyce
Milk protein content is an important component of milk, especially from a nutritional point of view and also for payment purposes. The aim of work was to draw up an overview on reference and routine methods for protein determination. Reference methods perform accurate analyses comply according to the International Standard ISO whereas routine methods perform analyses using routine instrumental techniques for faster and cheaper results with acceptable accuracy and a large number of processed samples. In most of cases, using of routine indirect methods for milk protein analysis requires their specific calibrations according to biological kind of measured milk (cow’s, goat’s or sheep’s milk) or specific conditions of milk technology treatment. Also, the quality control measures have a significant role for result determination reliability.
Název v anglickém jazyce
Milk protein analysis: An overview of the methods – development and application
Popis výsledku anglicky
Milk protein content is an important component of milk, especially from a nutritional point of view and also for payment purposes. The aim of work was to draw up an overview on reference and routine methods for protein determination. Reference methods perform accurate analyses comply according to the International Standard ISO whereas routine methods perform analyses using routine instrumental techniques for faster and cheaper results with acceptable accuracy and a large number of processed samples. In most of cases, using of routine indirect methods for milk protein analysis requires their specific calibrations according to biological kind of measured milk (cow’s, goat’s or sheep’s milk) or specific conditions of milk technology treatment. Also, the quality control measures have a significant role for result determination reliability.
Klasifikace
Druh
J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510339" target="_blank" >QJ1510339: Komplexní systém zvýšení kvality mléka, mléčných produktů a monitoring zdravotního stavu krav s cílem zvýšit přidanou hodnotu zemědělské produkce v ČR</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
2464-8310
Svazek periodika
67
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
15
Strana od-do
345 – 359
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85062482279