An overview of determination of milk fat: Development, quality control measures, and application
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43897320" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43897320 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26722861:_____/18:N0000008
Výsledek na webu
<a href="https://acta.mendelu.cz/66/4/1055/" target="_blank" >https://acta.mendelu.cz/66/4/1055/</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201866041055" target="_blank" >10.11118/actaun201866041055</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
An overview of determination of milk fat: Development, quality control measures, and application
Popis výsledku v původním jazyce
Milk fat content is an important indicator of milk quality because of nutritional and technological aspects of dairying. In this sense the milk fat determination is important practice procedure. The work goal was to do an effective overview and comparison of reference and routine methods of fat determination during their development. Nowadays, there exist a number of methods for determining milk fat content. Reference methods require accurate analysis in compliance with the International Standard ISO, whereas routine methods perform analysis using routine instrumental techniques for faster and cheaper results with acceptable accuracy. Quality control measures have a significant role for result determination reliability and they include internal quality controls, external quality controls, precision of evaluation, and blank samples. In conclusion, due to continuous development and improvement, routine methods will be used more often.
Název v anglickém jazyce
An overview of determination of milk fat: Development, quality control measures, and application
Popis výsledku anglicky
Milk fat content is an important indicator of milk quality because of nutritional and technological aspects of dairying. In this sense the milk fat determination is important practice procedure. The work goal was to do an effective overview and comparison of reference and routine methods of fat determination during their development. Nowadays, there exist a number of methods for determining milk fat content. Reference methods require accurate analysis in compliance with the International Standard ISO, whereas routine methods perform analysis using routine instrumental techniques for faster and cheaper results with acceptable accuracy. Quality control measures have a significant role for result determination reliability and they include internal quality controls, external quality controls, precision of evaluation, and blank samples. In conclusion, due to continuous development and improvement, routine methods will be used more often.
Klasifikace
Druh
J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS
CEP obor
—
OECD FORD obor
40101 - Agriculture
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510336" target="_blank" >QJ1510336: Výzkum a podpora produkce zdravotně a spotřebitelsky benefitních mléčných výrobků cílenou selekcí a modifikací profilu mastných kyselin mléčného tuku</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
66
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
1055-1064
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85054594701