Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

An overview of determination of milk fat: Development, quality control measures, and application

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F18%3A43897320" target="_blank" >RIV/60076658:12220/18:43897320 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/18:N0000008

  • Výsledek na webu

    <a href="https://acta.mendelu.cz/66/4/1055/" target="_blank" >https://acta.mendelu.cz/66/4/1055/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.11118/actaun201866041055" target="_blank" >10.11118/actaun201866041055</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    An overview of determination of milk fat: Development, quality control measures, and application

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Milk fat content is an important indicator of milk quality because of nutritional and technological aspects of dairying. In this sense the milk fat determination is important practice procedure. The work goal was to do an effective overview and comparison of reference and routine methods of fat determination during their development. Nowadays, there exist a number of methods for determining milk fat content. Reference methods require accurate analysis in compliance with the International Standard ISO, whereas routine methods perform analysis using routine instrumental techniques for faster and cheaper results with acceptable accuracy. Quality control measures have a significant role for result determination reliability and they include internal quality controls, external quality controls, precision of evaluation, and blank samples. In conclusion, due to continuous development and improvement, routine methods will be used more often.

  • Název v anglickém jazyce

    An overview of determination of milk fat: Development, quality control measures, and application

  • Popis výsledku anglicky

    Milk fat content is an important indicator of milk quality because of nutritional and technological aspects of dairying. In this sense the milk fat determination is important practice procedure. The work goal was to do an effective overview and comparison of reference and routine methods of fat determination during their development. Nowadays, there exist a number of methods for determining milk fat content. Reference methods require accurate analysis in compliance with the International Standard ISO, whereas routine methods perform analysis using routine instrumental techniques for faster and cheaper results with acceptable accuracy. Quality control measures have a significant role for result determination reliability and they include internal quality controls, external quality controls, precision of evaluation, and blank samples. In conclusion, due to continuous development and improvement, routine methods will be used more often.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510336" target="_blank" >QJ1510336: Výzkum a podpora produkce zdravotně a spotřebitelsky benefitních mléčných výrobků cílenou selekcí a modifikací profilu mastných kyselin mléčného tuku</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    66

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    1055-1064

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85054594701