Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Funkční vlastnosti bakterií mléčného kvašení

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F19%3AN0000038" target="_blank" >RIV/26722861:_____/19:N0000038 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2019/veda_176_2_s.4-7.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2019/veda_176_2_s.4-7.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Funkční vlastnosti bakterií mléčného kvašení

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bakterie mléčného kvašení představují skupinu mikroorganismů, jenž jsou známé a v potravinářském průmyslu využívané pro své fermentační schopnosti. Některé druhy a jejich izoláty, jako probiotika, poskytují řadu zdravotních benefitů v souvislosti s gastro-urogenitálním traktem lidí a zvířat. Bakterie mléčného kvašení, druh od druhu a izolát od izolátu, disponují širokým spektrem dalších funkčních vlastností, které mohou být významným přínosem pro vývoj potravin nové generace cílené na specifické skupiny konzumentů s ohledem na jejich zdraví a nutriční požadavky.

  • Název v anglickém jazyce

    Functional properties of lactic acid bacteria

  • Popis výsledku anglicky

    The utilization of lactic acid bacteria for their fermentative effect in the food and feed industry is a worldwide phenomenon. Lactic acid bacteria as probiotics provide health benefits for the human and animal gastro-urogenital tract. Lactic acid bacteria in relation to particular species and/or isolate can exhibit extra-functional properties. The functional properties of lactic acid bacteria can contribute to the food of the new generation for consumers with special nutrition requirements.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Využití enzymatického a probiotického potenciálu mikroorganismů k vývoji nových a zvýšení kvality a trvanlivosti stávajících mléčných a pekárenských výrobků.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy – zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    30

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    4 – 7

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus